Základnú školu v americkom Los Angeles pomenovali po legendárnom gitaristovi Carlosovi Santanovi. Škola, ktorej predošlý názov bol Valley Region Elementary School No. 12, bude odteraz známa ako Carlos Santana Arts Academy.

Školská rada sa rozhodla uctiť si Santanu za jeho dlhoročné hudobné úspechy a dobročinnosť. Jeho nadácia Milagro Foundation totiž pomáha zabezpečovať deťom vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť. Santana poďakoval škole za túto poctu a, ako napísal vo svojom liste školskej rade, je na ňu veľmi hrdý, informovala televízia Fox News Channel.

Svetoznámy gitarový mág nedávno ako jeden z rozhorčených umelcov protestoval proti zmenám v pravidlách udeľovania hudobných cien Grammy.

V liste, ktorý poslal organizátorom podujatia, napísal, že odstránenie viac ako 30 kategórií znamená "poškodenie vynikajúcich muzikantov, vďaka ktorým hudba stále pulzuje." Najviac ho znepokojilo vyradenie kategórie týkajúcej sa latin jazzu.

Najprestížnejšie hudobné ceny na svete Grammy majú od tohto roka o 31 kategórií menej ako v minulosti. Ide o najväčšiu a najvýznamnejšiu zmenu v 53-ročnej histórii udeľovania ocenení. Namiesto 109 gramofónikov teda v roku 2012 odovzdajú len 78. K existencii každej kategórie je nutných minimálne 25 uchádzačov, doteraz stačilo desať. Ak sa tri roky po sebe stane, že sa toto číslo nenaplní, kategóriu vyškrtnú zo zoznamu navždy. V prípade 25 až 40 uchádzačov vyberú namiesto piatich len troch nominovaných.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Boris Grdanoski