This is Kevin je projekt Romana Ferianca, ktorý vznikol v roku 1991. O osem rokov neskôr vyšiel debutový album Slowly To The Sun, ktorý sa stal kultovou záležitosťou slovenskej elektronickej scény. Skladba To Pasteur sa dokonca svojho času dostala aj do vysielania britskej a nemeckej MTV. Po albumoch Communication (2002) a Welcome To My planet (2006) vydal Ferianc tento rok štvrtú štúdiovku s názvom Karma Free, ktorú na jeseň a v zime predstaví naživo na Slovensku aj v Čechách.

Na novom albume nájdete dvanásť skladieb, z ktorých jedna je coververzia menej známej piesne od legendárnych The Beatles. Okrem autora projektu tam môžete počuť aj tri hosťujúce vokalistky - Kiku Hammelovú, Luciu Lužinskú a Paulínu Feriancovú. Nové CD vznikalo päť rokov a o dizajn bookletu a zaujímavú vizuálnu koncepciu sa postaral Majo Polyak.

Na pripravovanej šnúre živých vystúpení, ktorá štartuje v októbri, sa jednočlenný projekt zmení na plnohodnotnú kapelu a okrem noviniek odznejú aj staršie piesne This is Kevin. Podľa Ferianca je pripravených približne 16 skladieb, vrátane hitov ako To Pasteur, Páslo dievča pávy, Nehovorím po slovensky, pričom všetky sú pre živé prevedenie kompletne prearanžované a zremixované. V rámci turné vystúpi This Is Kevin aj na multikultúrnom festivale Barbakan, na ktorom zahrajú aj kapely Plastic Swans, Sto múch, Got Blue Balls a ďalší "one-man" projekt Panda Rules.

Zatiaľ zverejnené termíny koncertov This Is Kevin Karma Free Tour:

19. 10. - Bratislava, Nu Spirit Club
5. 11. - Banská Bystrica, festival Barbakan 2011
13. 12. - Bratislava, Slovenský rozhlas: Radio_FM - Pohoda live s Bibou
26. 1. - Praha, Buddha Bar
TBC - Praha, Roxy

Aktualizované termíny turné a ďalšie informácie nájdete na oficiálnej stránke projektu www.thisiskevin.org. Podrobnosti o festivale Barbakan 2011 hľadajte na webe www.barbakanfest.sk.

--
Zdroj: Barbakan, Thisiskevin.org
Foto: Thisiskevin.org