Členovia skupiny Chiki Liki Tu-a, moderátorka a dídžejka Biba a basgitarista skupiny Vidiek Kamil Grebeň uviedli do života debutový album projektu Hugo d'Gen. Nahrávku s názvom Baxtage pokrstili v stredu večer živou vodou na pódiu v bratislavskom klube U Očka. Ešte pred samotným krstom ju naživo predstavili pred zaplneným podnikom na Karpatskej ulici.

Popri Kamilovi Grebeňovi, ktorý je autorom celého projektu, sa na pódiu predviedli i mnohí ďalší slovenskí hudobníci a spolupracovníci na albume, okrem iných aj členovia kapiel Noisecut, Chiki Liki Tu-a, Diego či Kosa z Nosa. Grebeňovu sprievodnú skupinu tvorili Peter Bulík (gitara), Juraj Streďanský (bicie nástroje) a Nina Grebeňová (vokál).

Album Baxtage, ktorý Grebeň tvoril, skúšal a nahrával viac ako päť rokov, vyšla na jeho vlastnej značke HDG Home a záujemcovia si ho mohli kúpiť už na stredajšej akcii. Album si ľudia môžu objednať prostredníctvom webstránky Slnkorecords.sk ako CD alebo vo formáte mp3.

Po koncerte Hugo d'Gen a krste albumu sa na pódium dostala trojica Chiki Liki Tu-a, doplnená o dvojčlennú dychovú sekciu. U Očka zahrali skladby, ktoré väčšinou nehrávajú, no i jeden z ich najväčších hitov - Monte Carlo (…v šušťakoch) z albumu Choďte sa hrať pred vlastný vchod (2003). Prešovskí recesisti sa najbližšie, už dnes večer, predstavia v poľskej Varšave, následne 5. novembra v hruštínskom Dome kultúry, 9. novembra sa vrátia do hlavného mesta na Beániu farmaceutov v Bratislave. Ich zatiaľ poslednou štúdiovkou zostáva album Dvojkilometrový jeleň z roku 2005.

--
Zdroj: SITA
Foto: Slnkorecords.sk