Anglická speváčka Adele podstúpila operáciu hlasiviek, pre ktorú zrušila začiatkom novembra všetky vystúpenia do konca roka. Hovorca Massachusetts General Hospital v Bostone uviedol, že 23-ročná Britka má za sebou laserový zákrok, po ktorom by jej už nemala do hlasiviek prúdiť krv z nezhubného polypu.

Zákrok mal na starosti riaditeľ tamojšieho hlasového centra Steven Zeitels. Ten očakáva, že Adele by mala byť po operácii čoskoro úplne v poriadku. Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu musela pre problémy s hlasivkami už začiatkom októbra zrušiť tretiu sériu koncertov v Severnej Amerike v rámci svojho svetového turné s názvom Adele Live. To odštartovala 21. marca v nórskom Osle, nasledujúce mesiace koncertovala v Európe aj v Severnej Amerike, dlhšiu pauzu mala len v júni. Turné mala v novembri ukončiť doma vo Veľkej Británii.

Adele má na svojom konte dva štúdiové albumy - 19 (2008) a 21 (2011). Jej druhá nahrávka je zatiaľ globálne najpredávanejším albumom roka 2011. Medzi najväčšie hity speváčky patria skladby Chasing Pavements, Rolling in the Deep, Someone Like You a Set Fire to the Rain. V utorok 22. novembra jej vyjde štvrtý singel z ostatného albumu - pieseň Rumour Has It.


Adele - Rumour Has It (live - iTunes Festival 2011)

--
Zdroj: SITA
Foto: Jelmer de Haas - Adele.tv