Americká rocková skupina Paramore pracuje na novej nahrávke. Speváčka Hayley Williams o tom informovala na Twitteri po tom, ako ju k tomu vyzval jeden z fanúšikov.

"Myslím, že by si mala povedať niečo o novom albume," napísal fanúšik na oficiálne konto 27-ročnej hudobníčky. Williams na jeho podnet ihneď reagovala a v mene kapely prezradila, že novú nahrávku už tvoria.

Zatiaľ poslednú štúdiovku s názvom Paramore kapela vydala v roku 2013. V decembri z kapely odišiel basgitarista Jeremy Davis, ktorý bol jedným zo zakladajúcich členov. Zostavu tak momentálne tvoria už iba spomínaná speváčka Hayley Williams a gitarista a perkusionista Taylor York, ktorý sa stal členom v roku 2007. Na koncertoch s nimi hrávajú ďalší traja hudobníci.

Paramore vznikli vo Frankline v štáte Tennessee. Po debutovom albume All We Know Is Falling (2005) nasledovali štúdiovky Riot! (2007), Brand New Eyes (2009) a už spomínaná Paramore, pričom s poslednou menovanou sa im podarilo dobyť americký rebríček. Okrem toho vydali aj dve živé nahrávky a štyri EP. Na konte majú jednu cenu Grammy, jednu MTV Europe Music Award či tri NME Awards.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/paramore

Súvisiaci interpreti: Paramore