Speváčka a skladateľka Christina Mantis miluje vintage štýl a retro hudbu šesťdesiatych rokov. Jej tvorba nadväzuje na slávne hudobné ikony z tohto legendárneho obdobia. Skladba Set Me Free je o odpúšťaní, zmene, strate a lúčení sa. Táto zmena však má smerovať k novým začiatkom.

"Ak sa meníte, nemusí sa to každému páčiť. Je dôležité byť sám sebou, dať konečne dole masku, no prináša to so sebou aj to, že o niektorých ľudí prídete, možno aj o tých najbližších," vysvetľuje Christina Mantis.

Na pesničku nadväzuje videoklip, ktorý pre Christinu natočili len na dva zábery. Námet na video vznikol spontánne a dokonale vystihol náladu a text piesne. Skladba Set Me Free je druhým singlom z pripravovaného albumu Christiny Mantis, predchádzala mu skladba Homeless, ktorá vyšla v septembri 2023.

Christina Mantis je hudobníčka (spev, gitara), ktorá pôsobila vo viacerých kapelách na poste basgitaristky. Minulý rok sa rozhodla ísť na sólovú cestu a začala koncertovať so svojím projektom, ktorý sa nesie, ako ona sama opisuje – v znení a vizuále "špinavej elegancie".  Počas koncertovania ju sprevádza kapela pozostávajúca z troch členov.

Momentálne pracuje na debutovom albume v spolupráci s prešovským štúdiom S.ISLAND, zároveň ju čaká koncertná jar na  Slovensku a v Čechách. Najbližšie vystúpi 24. februára na Zimnom festivale v Poprade, následne 1. marca v Platforme NERV v Humennom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Christina Mantis. Text správy sme doplnili.