Britská formácia Rudimental vydá 18. septembra očakávaného nasledovníka úspešného debutu Home (2013). Novinka ponúkne štrnásť skladieb, pričom deluxe edícia bude o štyri piesne bohatšia.

Úspešné skladby z debutového albumu formácie Rudimental v roku 2013 pomohli naštartovať kariéry mladých spevákov ako sú John Newman, Ella Eyre alebo Becky Hill. Aj na druhom albume dáva úspešné zoskupenie dídžejov, producentov a skladateľov priestor novým talentom, ktorých zostavu potom dopĺňajú už zavedené mená.

Na albume We The Generation se hneď v niekoľkých skladbách predstavia najnovšie objavy - speváčky Mahalia a Anne-Marie, ďalej sa ako hostia na nahrávke objavia Lianne La Havas, Will Heard, MNEK, spomínaná Ella Eyre alebo americký soulový majster Bobby Womack, ktorého kariéru reštartovali pred niekoľkými rokmi Gorillaz.

Novinka bude obsahovať aj nedávno publikovaný singel Never Let You Go, v ktorom spieva severoírsky spevák Foy Vance, a nahrávku Bloodstream, ktorá má aj verziu s Edom Sheeranom. Album vyjde v niekoľkých verziách, špeciálne balenie bude rozšírené o štyri skladby.  


Tracklist albumu: 

1. I Will For Love (feat. Will Heard)
2. Never Let You Go (feat. Foy Vance)
3. We The Generation (feat. Mahalia) 
4. Love Ain't Just A Word 
5. Rumour Mill (feat. Anne-Marie & Will Heard)
6. Common Emotion (feat. MNEK)
7. Go Far (feat. Will Heard) 
8. Foreign World (feat. Anne-Marie) 
9. Too Cool (feat. Ella Eyre)
10. Bloodstream
11. All That Love 
12. Needn't Speak (feat. Lianne La Havas) 
13. Lay It All On Me
14. New Day (feat. Bobby Womack)

bonusové skladby deluxe edície:

15. Treading On Water (feat. Sinead Harnett & Will Heard)
16. Run (feat. Will Heard)
17. Breath (feat. Lianne La Havas)
18. System (feat. Max Romeo, Earl 16 & Spee)

Londýnska live-drum&bassová skupina Rudimental, ktorú tvoria Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor a DJ Locksmith, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. Do širšieho povedomia sa dostala v roku 2012 vďaka skladbe Feel The Love, ktorú nahrala s Johnom Newmanom. Pieseň sa umiestnila na prvej priečke britského singlového rebríčka a formácia vďaka nej získala nomináciu na BRIT Award.

V apríli 2013 vydala kapela spomínanú debutovú štúdiovku Home, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú okrem Feel The Love aj single Spoons, Not Giving In, Right Here, Free, Powerless alebo tiež hit Waiting All Night (feat. Ella Eyre), za ktorý získali BRIT Award. Tento rok by mali vystúpiť na festivale Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční od 16. do 19. júla v areáli Dolných Vítkovic.


Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Facebook.com/RudimentalUK

Súvisiaci interpreti: Rudimental