Slovenská skupina Bad Karma Boy sa po siedmich rokoch hlási s novým singlom a klipom Iba Mesiac. Pesnička bude súčasťou štvrtého albumu, ktorý kapela vydá na jeseň. Bad Karma Boy na ňom avizujú ďalší zvukový aj umelecký posun a viacero nových skladieb odohrajú už na najbližšom júnovom koncerte v Bratislave. Potvrdili tiež vystúpenie na tohtoročnom Grape festivale.

Iba Mesiac je chytľavou piesňou s niekoľkými prvkami, ktoré sú pre Bad Karma Boy novinkou. Môžu za to aj nápady, s ktorými prišiel Pišta Kráľovič alias FVLCRVM. Práve vďaka nemu v slohách, v ktorých opäť spievajú zakladajúci členovia Juraj Marikovič s Adelou Tihlárikovou, originálne a netradične spojili svoj typický atmosférický a snový štýl s reggaetonovým rytmom.

Portugalsko, Slovensko aj Kostarika

Medzi slohami zase znie jednoduchý povznášajúci popevok, ku ktorému sa až v druhom refréne pridá Jurajov spev. Aj tu však príde prekvapenie, keď sa skladba na konci druhej minúty náhle zlomí a spomalí, aby v závere opäť zaznelo veselé "lalala". Na rádiovku, ktorá nemá ani tri a pol minúty, sa toho v pesničke deje naozaj dosť a možno by mohla byť aj dlhšia.

"Táto pesnička má možno viac zvukov ako taktov. Je to asi aj preto, že vznikala dlhšiu dobu a na viacerých miestach – v Portugalsku, na Slovensku či v štúdiu na Kostarike. Reggeatonový rytmus však nepribudol v Strednej Amerike, ale prišiel s ním ešte Pišta, keď rozpracovával prvotný synthový nápad od Adelky. Paradoxne, mne tento žáner vie liezť aj dosť na nervy, ale som rád za posun a vývoj," hovorí gitarista, spevák a producent Juraj Marikovič. 

Novinka vychádza spolu s atmosferickým videom od Viktora Cicka a Jakuba Gulyasa. V premiére nová skladba odznela minulý piatok v Rádiu_FM.

Najbližšie Bad Karma Boy vystúpia naživo 7. júna na nádvorí u Alchymistu v Bratislave, kde si pripomenú už desiaty rok svojho fungovania. Naživo odznie nový singel a ďalšie skladby z pripravovaného štvrtého albumu. Doposiaľ skupina, ktorej hudobným domovom je od začiatku vydavateľstvo Slnko Records, vydala nahrávky Bad Karma Boy (2013), Údolia a kopce (2014) a Prekrásny nový svet (2017).

Redakciu Hudba.sk informoval Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Správu sme upravili a doplnili.