Ikonická skupina Coldplay sa pripravuje na novú kapitolu svojej hudobnej cesty. Počas dlhotrvajúceho turné k ostatnému albumu Music Of The Spheres postavili fanúšikov znova do pozoru, keď ohlásili desiaty štúdiový album Moon Music. Nový singel skupiny feelslikeimfallinginlove vyšiel úderom dnešnej polnoci.

Svižné tempo piesne má za cieľ zachytiť vzrušenie zo zamilovanosti, zatiaľ čo text vyjadruje emocionálnu intenzitu zážitku. Neoficiálnu premiéru novej pesničky zažili pred pár dňami naživo fanúšikovia v budapeštianskej Puskás Aréne. Mimochodom, na aktuálnom turné Coldplay vyprodukovali o 59 % menej emisií CO2 ako na predchádzajúcej šnúre. O maximálnu udržateľnosť sa skupina snaží aj v súvislosti s vydaním fyzických nosičov. Každá kópia 140g vinylovej verzie albumu Moon Music bude vyrobená z deviatich recyklovaných plastových PET fliaš získaných z odpadu.

 

Desiatu štúdiovú platňu koprodukoval, podobne ako predchádzajúcu The Music Of The Spheres, švédsky producent Max Martin. Skupine spolupráca s ním na albume z roku 2021 vyniesla nomináciu na Grammy za skladbu My Universe, ktorá sa okrem iného stala prvou pesničkou britskej skupiny debutujúcou na vrchole americkej Billboard Hot 100 v histórii. Skladba, v ktorej hosťujú kórejskí BTS, bola zároveň prvým singlom Coldplay na najvyššej priečke anglického rebríčka od roku 2008, kedy podobne uspeli s piesňou Viva La Vida.

Popri čakaní na nový album sa fanúšikovia Coldplay môžu tešiť aj na jej vystúpenie na festivale Glastonbury v pozícii headlinera. Toto vystúpenie je predurčené na to, aby sa zapísalo do histórie, keďže a skupina na pódiu Pyramid Stage predstaví už po piaty raz.

Text: Hudba.sk (zdroj: Warner Music)