Britský hudobník Michael Kiwanuka, ktorý triumfoval v ankete BBC Sound of 2012, vystúpi na jeseň vo Viedni. Soulový spevák sa v piatok 16. novembra predstaví naživo v Gasometri. Vstupenky na jeho koncert sa už predávajú v sieti Eventim za 31,40 eura.

Dvadsaťštyriročný talentovaný muzikant, ktorého mnohí prirovnávajú k autorovi a pôvodnému interpretovi hitu Ain't No Sunshine Billovi Withersovi, vydal 12. marca svoj debutový album s názvom Home Again. Na nahrávke produkovanej Paulom Butlerom je dovedna 10 piesní vrátane singlov I'm Getting Ready a Home Again. Michael Kiwanuka pochádza z Londýna, jeho korene však siahajú do Ugandy. Začínal ako sprievodný gitarista, až kým sa nepostavil pred mikrofón a nepodpísal zmluvu s vydavateľstvom Communion.

Zoznam BBC Sound of, v ktorom Michael Kiwanuka tento rok triumfoval pred Frankom Oceanom, Azealiou Banks a Skrillexom, zostavuje BBC už desať rokov. V rebríčku odborníci predstavujú nové talenty, ktoré by v najbližších mesiacoch mali zažiariť na svetovej scéne. Nezáleží pritom na žánri či krajine pôvodu umelcov. Okrem toho by mali byť pre britské publikum nováčikmi - nesmú byť známi ako členovia iných skupín, zo seriálov či televíznych súťaží ako X Factor alebo American Idol.

Michael Kiwanuka - Home Again

Michael Kiwanuka - I'm Getting Ready

Zdroj: SITA
Foto: Michaelkiwanuka.com

Súvisiaci interpreti: Michael Kiwanuka