Americký spevák a skladateľ Paul Anka musel pre chorobu preložiť včerajší koncert v pražskom Kongresovom centre. 72-ročného rodáka z Kanady totiž trápi laryngitída. Termín vystúpenia organizátori presunuli na utorok 22. júla. Miesto koncertu však zostáva nezmenené.

Paul Anka sa narodil 30. júla 1941 v Ottawe. Na hudobnej scéne sa pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Na konte má množstvo albumov. Jeho azda najznámejším hitom je skladba Diana, ktorú vydal ako singel v roku 1957. Medzi známe piesne patria aj You Are My Destiny, Crazy Love, Lonely Boy, Put Your Head on My Shoulder alebo Puppy Love.

Pre Toma Jonesa napísal hit She's a Lady, pre Franka Sinatru otextoval singel My Way. S Michaelom Jacksonom spolupracoval na piesni I Never Heard, ktorá však vyšla pod názvom This Is It na rovnomennom albume z roku 2009. Vyskúšal si aj hereckú kariéru, a to napríklad v snímkach Najdlhší deň (1962), Kapitán Ron (1992), Ordinary Magic (1993) či Mad Dog Time (1996). V 90. rokoch minulého storočia mu udelili americké občianstvo.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/paulankaofficial

Súvisiaci interpreti: Paul Anka