Anglická speváčka Ellie Goulding ubezpečila svojich priaznivcov, že jej pripravovaná tretia štúdiovka vyjde určite ešte tento rok. 28-ročná rodáčka z Herefordu to uviedla v rozhovore pre magazín Billboard. Názov novinky však zatiaľ neprezradila.

"Nový album je už takmer hotový a vyjde do konca tohto roka. Aj keby to malo byť 30. decembra, keď mám narodeniny, tak to bude ešte tento rok. Neviem prečo mám pocit, že vhodným prívlastkom tohto albumu je 'väčší'. Či už to znamená odvážnejší alebo ambicióznejší, to neviem. Určite je z hudobnej stránky väčší než čokoľvek, čo som spravila doteraz. Na poslednom albume boli možno nejaké obmedzenia. S novým albumom som sa však dostala do bodu, keď začal žiť vlastným životom a ja ho už nemôžem zastaviť," vysvetlila speváčka.

Ellie Goulding, celým menom Elena Jane Goulding, je víťazkou ankety talentov BBC Sound of 2010 a držiteľkou BRIT Awards v kategóriách Critics' Choice a Britská interpretka. V roku 2010 vydala prvý album Lights, z ktorého pochádzajú single Starry Eyed, Under The Sheets, Guns And Horses či The Writer. Na jeseň 2012 uviedla na trh druhú štúdiovku Halcyon, na ktorej sa nachádzajú single Anything Could Happen, Figure 8 a Explosions. Obe nahrávky dobyli britský albumový rebríček.

Speváčka ponúkla aj reedície spomínaných dvoch počinov s názvami Bright Lights (2010) a Halcyon Days (2013) a tiež niekoľko EP nahrávok. Tento rok predstavila skladbu Love Me Like You Do, ktorú nahrala na soundtrack snímky Päťdesiat odtieňov sivej (2015).


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Elliegoulding.com

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding