"Bratislava, ste pripravení?" pýtajú sa AC/DC na svojich sociálnych sieťach. Očakávaný viac ako 100-tisícový dav sa už po 12:00 začne postupne presúvať za brány Starého letiska vo Vajnoroch. Bratislavský koncert bude pre legendárnych hardrockerov najväčším koncertom z celého európskeho turné Power Up, v rámci ktorého sa zastavia v jedenástich krajinách.

"Koncert AC/DC v Bratislave je najväčší z celej európskej tour AC/DC. Všetko prebieha pod prísnou kontrolou AC/DC tour manažéra , technického tímu a šéfa bezpečnostnej ochranky kapely AC/DC. Je to pre nás veľká škola pracovať s nimi a veľa sme sa naučili. Myslím si, že sme pripravení. Veríme, že aj počasie nám bude priať a že tento legendárny koncert si všetci fanúšikovia nesmierne užijú," hovorí Silvia Nemčovičová, majiteľka spoločnosti Silvi Production, ktorá koncert na Slovensku organizuje.  

"Očakávame návštevnosť nad 100 000 ľudí. Je to veľká zodpovednosť, ale zároveň aj šanca pre našu krajinu, pre Slovensko, ukázať, že aj u nás môžu vystupovať tie najväčšie kapely na svete," dodáva Nemčovičová. Takýto dav ľudí bude extrémnou záťažou pre dopravnú situáciu v hlavnom meste. Organizátori odporúčajú prísť na koncert v dostatočnom predstihu, aby sa návštevníci vyhli meškaniu mestskej hromadnej dopravy a hustej premávke.

Treba počítať aj s dopravnými obmedzeniami. Kompletne uzavretý bude Vajnorský nadjazd pre automobilovú dopravu, a to od 12:00 do 3:00 nasledujúceho dňa. Slúžiť bude pre peších smerujúcich od konečnej zastávky električiek na Zlatých pieskoch. Návštevníci koncertu, ktorí sa rozhodnú prísť autom, majú zabezpečené parkovacie plochy priamo v areáli. Dostanú sa tam vyčlenenou trasou cez ulicu Pri mlyne a Rybničnou ulicou. A zo severnej strany od diaľnice D4, od Rače tiež cez Rybničnú ulicu.

Skupina AC/DC odohrala svoje prvé vystúpenie 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v austrálskom Sydney. Je jednou z najvplyvnejších rockových skupín v histórii s viac ako 200 miliónmi predaných albumov po celom svete. Jej LP Back in Black je najpredávanejším albumom akejkoľvek kapely všetkých čias s celosvetovým predajom 50 miliónov výliskov. V roku 2003 uviedli skupinu do Rock'n'rollovej siene slávy. Úspechy na scéne zbiera už 50 rokov, na tomto turné vystúpi v zložení Angus Young (sólová gitara), Brian Johnson (spev), Stevie Young (rytmická gitara), Matt Laug (bicie nástroje) a Chris Chaney (basová gitara).

Text: Hudba.sk (zdroj: TASR)