Americká rocková formácia Queens Of The Stone Age (QOTSA) nahráva šiesty štúdiový album. V pondelok o tom stručným odkazom informovala na sociálnej sieti Facebook, na čo jej fanúšikovia reagovali viac ako päťdesiatimi tisícmi "likeov".

O začatí práce na novej nahrávke skupina informovala už vlani. Jej líder Josh Homme vtedy na Facebooku napísal, že sú "ponorení do práce na novom albume". Líder QOTSA vlani taktiež uviedol, že nasledovník nahrávky Era Vulgaris (2007) uzrie svetlo sveta do konca roku 2011, no v súčasnosti je najpravdepodobnejším termínom jeseň 2012.

Queens Of The Stone Age sa sformovali v roku 1996 po tom, čo sa rozpadla Hommeova kapela Kyuss. Jej debutovým albumom bola eponymná nahrávka, ktorá vyšla v roku 1998. Po nej nasledovali štúdiovky Rated R (2000), Songs for the Deaf (2002), Lullabies to Paralyze (2005) a spomenutá Era Vulgaris.

Kapelu charakterizujú výrazné gitarové riffy, pričom žánrovo býva najčastejšie zaradzovaná k hard rocku, prípadne k desert rocku alebo stoner rocku. Až štyrikrát boli QOTSA nominovaní na Grammy v kategórii Najlepší hardrockový výkon, no ani raz sa im nomináciu nepodarilo premeniť na cenu. Medzi najznámejšie skladby skupiny patria kúsky ako No One Knows, Go with the Flow, Little Sister alebo Sick, Sick, Sick.

Tridsaťdeväťročný líder skupiny Josh Homme sa venuje aj iným kapelám. Občas vystupuje ako bubeník s Eagles of Death Metal a spoločne s Daveom Grohlom z Foo Fighters a Johnom Paulom Jonesom z Led Zeppelin stojí za projektom Them Crooked Vultures.

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: Ross Halfin - Facebook.com/QOTSA

Súvisiaci interpreti: Queens of the Stone Age