Trio Szaturma sa po vydaní debutového albumu Phi pod hlavičkou vydavateľstva Hevhetia pretransformovalo do novej podoby nesúcej názov KIN a vyráža na jesenné turné po Slovensku a Českej republike, na ktorom predstaví svoj nový program v trinástich mestách - v centrách nezávislej kultúry, kluboch a okrem iného aj na medzinárodnom festivale JazzFestBrno.

Kapela KIN sa vo svojej novej podobe s českým bubeníkom Jakubom Švejnarom opiera o jazzovú tradíciu, no vo svojich skladbách sa nebojí inšpirácií avantgardnými prístupmi newyorkskej downtown scény. Hudba tvorená spojením troch svojráznych hudobníkov sa tak pohybuje medzi hudobnými priestormi ako sú post-jazz, minimalizmus, grunge a voľná improvizácia.


"Koncept tria ignoruje ako žánrové škatuľky, tak aj trocha skostnatenú jazzovú formu. Výsledkem je živá a komunikatívna hudba s nezanedbateľným podielom improvizace, ale zároveň tiež zreteľným plánom na vytvorenie jedinečnej nálady v každej jednej skladbe," hovorí Vilém Spilka (hudobník, umelecký riaditeľ festivalu JazzFestBrno).

Kapela v zložení Štefan Szabó (elektrická gitara), Michaela Turcerová (saxofóny) a Jakub Švejnar (bicie), v spolupráci s pražským režisérom a kameramanom Martinom Kubalcom a zvukovým majstrom Adamom Pakostom zo štúdia 3bees vytvorila sériu live session z divadla Alfréd ve dvoře. Prvou zverejnenou skladbou z tohto natáčania je kompozícia s názvom Antifóna I, ktorej videoklip má práve dnes svoju premiéru. 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Štefan Szabó. Text správy sme upravili.