Zdravotný stav legendárnej kanadskej hudobníčky Joni Mitchell, ktorú našli 31. marca v bezvedomí v jej dome a neskôr jej diagnostikovali aneuryzmu mozgových ciev, sa i naďalej zlepšuje. Informáciu potvrdila na Facebooku speváčka Judy Collins, ktorá sa preslávila v roku 1967 coververziou jej skladby Both Sides, Now.

"Počula som od nášho spoločného priateľa, že Joni chodí, rozpráva, niečo už aj namaľovala, cvičí a jej stav sa každým dňom zlepšuje. Môj iný známy prechádzal niečím podobným a zaberie to veľa času, v tomto prípade to boli tri roky a môj priateľ sa z toho úplne dostal po profesijnej i osobnej stránke," napísala 76-ročná interpretka a dodala, že plánuje o päť rokov mladšiu Mitchell v Los Angeles aj navštíviť.
 
Rodáčku z kanadského mesta Fort Macleod našli v bezvedomí v marci v jej dome v losangeleskej štvrti Bel-Air a následne ju hospitalizovali. V júni speváčku navštívila doma právnička Rebecca J. Thyne, ktorá uviedla, že jej stav sa zlepšil. "Očividne bola šťastná, že je doma. Robí veľké pokroky," povedala vtedy Thyne a doplnila, že interpretka bola spokojná aj s opatrovníčkou, dlhoročnou priateľkou Leslie Morris.

Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, debutovala v roku 1968 albumom Song To A Seagull. V súčasnosti má na konte 19 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Shine sa dostala na trh v roku 2007. Americký magazín Rolling Stone zaradil jej nahrávku Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Speváčka získala celkovo osem cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy.

Vypočujte si spomínaný oceňovaný album Blue:



- informácie o službe Deezer -

Zdroj: SITA (bbc.com, archív)
Foto: AP Photo/ Jim Cooper

Súvisiaci interpreti: Joni Mitchell