V marci prelomila Shakira sedemročné čakanie na nový album. Vydala katarznú nahrávku Las Mujeres Ya No Lloran (Women No Longer Cry), ktorá jej pomohla vyrovnať sa so zničeným vzťahom a životom slobodnej matky. Svoju zraniteľnosť premenila na silu a tú odovzdala svojím fanúšikom, ktorí hneď po oznámení budúcoročného turné prejavili o koncerty obrovský záujem. Shakira už teraz hovorí o najväčšom turné jej kariéry.

Severoamerická časť jej turné sa mala konať v novembri. Kvôli vysokému dopytu sa však presúva z arén na štadióny a z toho dôvodu sa menia aj termíny. Turné sa presúva na máj budúceho roka. "Vaša neuveriteľná podpora od oznámenia môjho turné bola skutočne mimoriadna a už teraz je to najväčšie turné mojej kariéry. Dopyt po lístkoch a ďalších predstaveniach dosiahol bod, že naše turné si teraz vyžaduje štadióny v USA a viac termínov, aby som vás mohla vidieť čo najviac, prihovorila sa Shakira fanúšikom na sociálnej sieti.

"Produkcia mojej šou je teraz oveľa väčšia na rozdiel od všetkého, čo som doteraz robila. Výsledkom je, že povyšujeme moju šnúru v Severnej Amerike z arén na štadióny a dátumy sa presunú na máj 2025, hneď po mojom latinskoamerickom turné. Viem, že mnohí z vás vynaložili veľké úsilie, aby ste boli súčasťou týchto predstavení. Ďakujem veľmi pekne, že ma tým podporujete. Vaše pochopenie a láska pre mňa znamená celý svet a pomáha mi pokračovať v prelomení bariér. Budem na vás čakať s veľkým očakávaním. Sľubujem, že sa oplatí čakať a predvediem najlepšiu šou v mojom živote!" vyhlásila speváčka odhodlane.

Dvanásty štúdiový album priniesol Shakire mimoriadny úspech. V deň vydania získal 7-násobný platinový certifikát, čo bolo pre kolumbijskú speváčku potvrdením, že rozhodnutie vydať novú hudbu, bolo správne. Jeho vydanie sprevádzali single Te Felicito, Monotonía, Bzrp Music Sessions Vol. 53, TQG, Acróstico, Copa Vacía a El Jefe a Puntería s Cardi B. Krátko po vydaní vytiahla ďalší singel s názvom Soltera, ktorý je ódou na slobodu.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)