Americká rocková kapela Audioslave absolvovala prvý koncert po jedenástich rokoch. Formácia na čele so spevákom Chrisom Cornellom vystúpila 20. januára na podujatí Anti-Inaugural Ball, ktoré sa konalo v Teragram Ballroom v Los Angeles.

Fanúšikovia skupiny si mohli počas večera vypočuť skladby Cochise, Like a Stone a Show Me How to Live. Podujatie, ktoré sa konalo v deň nástupu Donalda Trumpa do úradu prezidenta USA, organizovala kapela Prophets of Rage. V nej pôsobia aj traja členovia Audioslave - Tom Morello (gitara), Tim Commerford (basgitara) a Brad Wilk (bicie).

Časť výťažku zo vstupného poputuje na podporu organizácie Rape, Abuse and Incest National Network, ktorá bojuje proti sexuálnemu násiliu. "Anti-Inaugural Ball je oslavou vzdoru. Vzdoru proti rasizmu. Vzdoru proti sexizmu. Vzdoru proti homofóbii. Vzdoru proti násiliu. Vzdoru proti ničeniu životného prostredia. Vzdoru proti fašizmu. Vzdoru proti Donaldovi Trumpovi. Chceli by sme po celej krajine vytvoriť 'Zóny bez Trumpa', v našich domovoch, školách, na pracoviskách a koncertných pódiách. Pripojte sa k nám a spoločne chráňme naše práva, krajinu a planétu," uviedol pred koncertom v oficiálnom vyhlásení 52-ročný Tom Morello.

Audioslave vznikli v roku 2001 v Los Angeles. V roku 2002 vydali prvý, eponymný album, z ktorého pochádzajú spomínané single Cochise, Like a Stone a Show Me How to Live. S ďalšou nahrávkou Out of Exile dobyli americký rebríček Billboard 200. Ich tretia štúdiovka Revelations vyšla v septembri 2006. Skupina, ktorej sa podarilo získať tri nominácie na Grammy, ukončila činnosť v roku 2007. 

Zdroj: SITA (blabbermouth.net, archív)
Foto: Facebook.com/audioslave

Súvisiaci interpreti: Audioslave