Frontman skupiny Beady Eye Liam Gallagher sa po osočovaní Daft Punk a Kanyeho Westa pustil tentokrát do Robbieho Williamsa. Označil ho za tučného idiota, lebo vystúpil tri noci po sebe v manchesterskom Etihad Stadium - na obľúbenom štadióne prostorekého rockera. Autor hitu Candy mu však nezostal nič dlžný a jeho tvorbu považuje za nudnú.

Mediálna prestrelka medzi známymi Britmi sa začala manchesterskou zastávkou v rámci Williamsovho Take The Crown Stadium Tour. Štadión s kapacitou 60 000 sedadiel bolo dejiskom tohto turné v utorok, v stredu, včera a bude ním aj dnes večer. Do súvislosti s Liamom Gallagherom sa dostal, keď sa frontmana Beady Eye moderátori britského BBC Radio 5 Live spýtali, prečo nehrajú za podobných podmienok.

Kupujte nás

"Beady Eye nie je veľká kapela. Každý si myslí, že my teraz začneme ohlasovať kadejaké štadiónové koncerty. The Ritz (klub v Manchesteri s kapacitou cca. 1500 ľudí, pozn. red.) je presne pre nás a my zostaneme na tomto stupni pokiaľ nevytiahnete svoje sprosté prsty a nekúpite si náš sprostý album," vyzval Gallagher svojich fanúšikov adekvátne svojmu slovníku.

Ďalej však nenechal zahanbiť svoju povesť komentátora a Robbieho Williamsa okomentoval: "My by sme mali hrať tri noci za sebou v Etihade, nie nejaký tučný hlúpy idiot. Myslím si, že je škoda, že robí tri noci po sebe a kapela ako my iba jednu noc v The Ritz. Chudák chlapec. Nie je to o ňom, je to o ľuďoch vo všeobecnosti. Ale je to aj o ňom, len aby ste si nemysleli, že som vyľakaný alebo čo," zdôraznil svojsky. (v origináli: "We should be playing the Etihad three nights, not some fucking fat fucking idiot...)

Ste nudní, pridajte refrény

Reakcia na seba nenechala dlho čakať a niekdajší rebel britskej popovej scény sa voči štipľavým poznámkam ohradil decentnejšie ako jeho protivník: "Rozhovory s ním sú v poslednej dobe oveľa zaujímavejšie ako jeho album. Naozaj ma bavia. Je to akoby bol Liam súčasťou programu Príbehy slávnych."

"Produkcia je veľmi dobrá a niektoré skladby by boli perfektné, keby mali tie skladby aj refrény," uznal a ďalej naznačil, že Noel Gallagher by sa mal k Beady Eye pridať tiež: "Chýba im generál. Keď ich niekto počúva, povie si 'prečo tam nedajú refrén, bolo by to brilantné', nenájde sa však nikto, kto by mal odvahu povedať to Liamovi."


Autor: Marek Majzon (zdroj: NME.com, Digitalspy.co.uk)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP 

Súvisiaci interpreti: Beady Eye, Robbie Williams