Síce tu teraz máme dovolenkové obdobie, nie všetci sme však naozaj na dovolenke. A tak nám – nešťastlivcom – nezostáva nič iné, len hľadať iné útechy. Jednou z nich by mohla byť augustová nádielka, ktorú nám vydavateľstvá prinesú.


Magnet týždňa


Už prvý augustový týždeň prinesie hneď niekoľko zaujímavých noviniek. Najmä mladí sa budú tešiť na nové albumy Asking Alexandria (From Death to Destiny) a Iwrestledabearonce (Late for Nothing). Starším zas ulahodí James LaBrie z Dream Theater zo svojím sólovým Impermanent Resonance. Očakávaná je aj prvá doska bývalého basáka Metallica Jasona Newsteda pod projektom Newsted s názvom Heavy Metal Music. V druhej polovici mesiaca sa s live EP predstavia Manowar (The Lord of Stel Live). Avenged Sevenfold predstavia už šiestu štúdiovku Hail to the King. Album s rovnakým poradovým číslom vydajú aj DevilDriver (Winter Kills). Takže na svoje si prídu všetci. Napíšte do komentárov na čo sa tešíte najviac vy! (pm)

Šroty týždňa

Oppa Vargnam style! Milí priatelia, francúzska polícia zatkla sympatického nórskeho black metalistu. Syn, manžel, hudobník, skladateľ, producent, herec, režisér, vrah, podpaľač a po novom aj tenorista, pardón, terorista Varg Vikernes (Burzum) padol do drápov drábov vďaka podozreniu z plánovania teroristického útoku. Jeho manželka, členka streleckého klubu, si zaobstarala štyri pušky a polícia si to dala do súvisu s hudobníkovými vraj kontroverznými blogmi. Vikernes je označovaný ako "sympatizant Andersa Breivika" a "neonacista". Vo štvrtok ho ale francúzska polícia prepustila, takže je všetko v poriadku a Varg môže spokojne žiť ďalej. (ak, pm)


Ste hudobníci? Vydávate alebo plánujete vaše nahrávky zverejňovať? Skôr, ako tak spravíte, zamyslite sa nad tým, ako nazvete vaše songy. Napríklad AFI to nespravili. Po pár rokoch ticha sa kapela vrátila späť so singlom I Hope You Suffer (dúfam, že trpíš). Neviem, ako vy, ale ja som pri počúvaní naozaj trpel. (pm)



Novinky

Na to ako veľkolepo a epicky znie novinka Orphaned Land All Is One, titulná pieseň albumu má pomerne lacný klip. Plusy: double-neck gitarka Yossiho Sassiho, zopár brušných tanečníc, záverečné titulky, vďaka ktorým chápeme pointu; mínusy: oheň, pózy, spevák štylizovaný sťa Spasiteľ, pointa. (ak)


Avenged Sevenfold je kapela, ktorú má v dedine jeden môj sused na tričku a kedysi v nej búchal Mike Portnoy. To je asi všetko, čo o tej kapele viem a po vypočutí nového singla Hail to the King to tak pravdepodobne aj zostane. Vy ktorí môjho suseda nepoznáte, ale zato máte radi kapelu, nech sa páči. (ak)


James LaBrie, hlas progmetalového polobožstva Dream Theater vydáva tento rok sólovku. Z nej pochádza pesnička zverejnená tento týždeň, zvaná Back on the Ground. Klip obsahuje slová a priamo poslucháča nabáda, aby to skúsil so spevákom. Tak sa predveďte, jamesovia labrieovia! Nahrávky svojich hlasov nám môžete posielať na mailovú adresu omg@wtf.lol, alebo ich prilepte na korešpondenčný lístok a pošlite na adresu Mlynská dolina, Bratislava 845 45 a nezabudnite pripísať heslo „Do koša“. (ak)


Max Cavalera si zo Soulfly postupne robí ďalší rodinný projekt. Nedávno na jednom festivale kapela predstavila nový song z prichádzajúceho albumu Savage. Za bicie sa posadil Maxov syn Zyon, s vokálmi mu zas pomáhal Richie. Kvalita nahrávky nie je najoslňujúcejšia, takže na finálne hodnotenie si ešte počkám. Bloodshed si však môžete vypočuť tu a teraz. (pm)


Mlaďasi z New Yorku, ktorí vystupujú pod menom Stray from the Path na prvé počutie znejú ako trochu hardcoreovejší Rage Against the Machine. Ich tvorba sa mi ale celkom páči a miestami je aj originálna. A keďže im práve vyšlo nové video Badge & a Bullet, určite stoja za zmienku. (pm)


Kanadská metalová legenda Voivod je na scéne už dve desaťročia. Aj napriek tomu však majú čo ponúknuť a stále prinášajú do svojich nahrávok nejaké inovácie. Ich novinka s názvom Target Earth z rovnomenného albumu je naozaj výborná. (pm)


Kings of Leon sa pripravujú na vydanie nového albumu Mechanical Bull. Aby nám skrátili čakanie, sprístupnili prvý song Supersoaker. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk

Autori: Adrián Kozák (ak), Pavol Magic (pm)
Foto: Erikka Lauren / www.facebook.com/AvengedSevenfold

Súvisiaci interpreti: Avenged Sevenfold, Soulfly