Poznajú ich pod menami Zoe a Moe Lester a so švédskou kapelou Rednex vystupujú po celom svete. Doma na Slovensku sú to však speváčka Nika Karch a všestranný hudobník, ktorý si hovorí Dnes. Teraz predstavujú svoju prvú spoločnú skladbu v slovenčine s názvom MTM.

"Popri našom zahraničnom angažmáne síce nemáme veľa času na vlastné projekty, keď však Dnes prišiel s nápadom naspievať tento duet, nemohla som odmietnuť," vraví Nika Karch s tým, že je možné, že toto nebude ich posledná spolupráca. 

Za hudbou a z prevažnej časti aj textom piesne stojí Dnes, ktorý vlastné skladby píše výhradne v slovenčine. "Hudba je o emóciách. Keď chcem vyjadriť tie vlastné, najlepšie a najvernejšie to dokážem len v rodnom jazyku. Mojej láske nehovorím - I love you honey, ale ľúbim ťa," vysvetľuje Dnes. A práve o láske je aj pieseň MTM, o tej prchavej, rozporuplnej a možno nikdy nenaplnenej.

Dvojica si k piesni natočila jednoduché lyric video. So šikovným nápadom prišla Nika. "Rednex nás naučil krásnu vec - baviť sa hudbou a nebrať sa a život až tak vážne. Presne taký je aj tento videoklip," dodala speváčka.


Redakciu Hudba.sk informoval manažér speváčky Boris Karch. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Ľubo Rechtorík

Súvisiaci interpreti: Nika Karch, Rednex