Samotný hudobník mlčí. O novej nahrávke nie je na jeho sociálnych sieťach ani zmienka. Akoby sa nič nedialo. Napriek tomu zaplavili internet správy od jeho fanúšikov, ktorí nič netušiac dostali v maloobchodných kamenných predajniach hudobných obchodov k nákupu platňu s nič nehovoriacim nápisom No Name.

Tajná analógová nahrávka Jacka Whitea vyšla v piatok 19. júla, teda v deň, kedy sa celý svet trápil výpadkom spoločnosti Microsoft. White, ktorý dlhodobo poukazuje na hodnotu vinylov, si tak nemohol zvoliť lepšie načasovanie na poukázanie ich plusov. Vinylovú platňu dostali k nákupu nič netušiaci zákazníci obchodu Third Man Records v Detroite, Nashville a Londýne. 

"Dnes som si vyzdvihol tričko z Third Man Soho a ten chlapík pri pokladni mi ho dal do tašky. Pomyslel som si, že možno je to jeho demo alebo niečo podobné, ale zdalo sa, že nemá ani poňatia, povedal, že mu práve povedal 'manažment', aby to dal zákazníkom. Nebudem mať prístup ku gramofónu skôr, ako po práci, tak som zvedavý, či to niekto videl / možno to pre niekoho niečo znamená," podelil sa o svoju skúsenosť jeden zo zákazníkov predajne. V doobedňajších hodinách sa podobné odkazy začali hromadiť. Vtedy ešte nik netušil, čo im v nákupnej taške pristálo.

Na získanie odpovedí bolo potrebné dostať sa s platňou ku gramofónu. Preto až o niekoľko hodín neskôr začali priaznivci Jacka Whitea jasať. "Môžem úplne potvrdiť, že ide o nový album Jacka Whitea. Vypočul som si ho a je celkom dobrý." Ďalší fanúšik upresnil, že LP obsahuje sedem skladieb na strane A šesť na strane B.

Detroitský spravodajský web Detroit Free Press sa teda vybral na nákup, aby si overil pravdivosť informácií, resp. aby sa dostal k novému albumu amerického speváka. "Album je surový a skromný, dominujú mu gitary a bicie – zrelé na niektoré narážky na White Stripes – s občasným organovým a vokálnym efektom, ktorý najviac vybočuje z týchto línií. Sú tam kúsky ostrého punku, riffom vyrazené kúsky rocku, skladba poháňaná bluesovou slide gitarou, ktorá prekvitá do farebného crescenda, kývnutie na glam zo 70. rokov so strmhlavými gitarami."

Či už ide o oficiálny štúdiový album Jacka Whitea alebo nie, biely vinyl s nápisom No Name je prvou nahrávkou od vydania albumu Entering Heaven Alive, ktorý vyšiel pred dvoma rokmi a obsahoval single If I Die Tomorrow, Love Is Selfish a Queen of the Bees.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Eu.freep.com)