Americká rocková skupina ZZ Top čoskoro vydá prvú štúdiovku po deviatich rokoch. Nový album s názvom La Futura sa na trh dostane 10. septembra. Novinka bude pätnástou štúdiovkou kapely, prvou od nahrávky Mescalero (2003), s ktorou to hudobníci dotiahli len na 57. priečku v americkom rebríčku Billboard 200.

Album La Futura produkoval svetoznámy Rick Rubin spolu s členom kapely Billym Gibbonsom. Nahrávka, ktorá obsahuje dovedna 10 skladieb, vznikala v štúdiách Foam Box Recordings v Houstone a v Shangri La Studios v Malibu.

"Dlho sme premýšľali nad tým, o čom ten album bude. Chceli sme prinavrátiť priamočiarosť našich starších vecí, no na druhej strane sme sa nechceli úplne vyhnúť súčasným technológiám. Výsledkom je teda spojenie minulosti a prítomnosti," uviedol na margo novinky 62-ročný Billy Gibbons.

Ten v lete okrem iného informoval o tom, že spolu s kolegom Dustym Hillom odmietol ponuku spoločnosti Gillette oholiť si svoju bradu za jeden milión dolárov.

Kapela ZZ Top v zložení Billy Gibbons, Dusty Hill a Frank Beard vznikla pred vyše 40 rokmi v texaskom Houstone. Najväčšiu slávu zažívala v 80. rokoch, kedy im vyšli úspešné albumy Eliminator (1983) a Afterburner (1985) obsahujúce také hity ako Legs, Gimme All Your Lovin, Sleeping Bag alebo Rough Boy.

Legendárne trio sa na Slovensku premiérovo a zatiaľ jediný raz predstavilo 14. októbra 2009 v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC) v rámci celosvetového turné ZZ Top Double Down Live.

Informácie pochádzajú z webovej stránky NME.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Michal Burza

Súvisiaci interpreti: ZZ Top