Americká speváčka Taylor Swift ukončila 20. augusta európsku časť svojho turné Eras Tour. O deň neskôr zverejnila videoklip I Can Do It With A Broken Heart, ktorý zachytáva prípravu celého tímu až pokým sa nepostaví pred divákov. Teraz sa rozhodla túto časť turné zrekapitulovať v príspevku na sociálnych sieťach. Po prvýkrát sa vyjadrila aj k hrozbe teroristického útoku, ktorá bola dôvodom zrušenia troch koncertov vo Viedni.

Po prvotnom šoku, ktorý vyvolala správa o zrušení koncertov a najmä po zverejnení dôvodu sa začali fanúšikovia pýtať, prečo je Taylor Swift ticho. Jej fanúšikovia plačú, majú strach a ona sa im neprihovorí. Teraz, s odstupom dvoch týždňov a najmä po ukončení európskej časti turné, prelomila mlčanie a vysvetlila, prečo tak neurobila v čase, kedy sa to od nej očakávalo.

"Dovoľte mi to povedať jasne: Nebudem o niečom hovoriť verejne, ak si myslím, že by to mohlo vyprovokovať tých, ktorí by chceli ublížiť fanúšikom, ktorí prídu na moje vystúpenia. V prípadoch, ako je tento, je "ticho" vlastne prejavom zdržanlivosti a čakaním na vyjadrenie v čase, keď je to správne. Mojou prioritou bolo bezpečne dokončiť naše európske turné a s veľkou úľavou môžem povedať, že sa nám to podaril," prihovorila sa fanúšikom.

"Potom mi Londýn pripadal ako krásna snová sekvencia. Všetkých päť koncertov na štadióne vo Wembley prekypovalo vášňou, radosťou a bujarosťou. Energia na tomto štadióne bola ako najväčšie objatie od 92 000 ľudí každú noc a vrátilo ma to späť na miesto bezstarostného pokoja."

Zrušené koncerty boli aj pre ňu emotívnou situáciou. "Dôvod zrušenia ma naplnil novým pocitom strachu a obrovským množstvom viny, pretože toľko ľudí plánovalo prísť na tieto predstavenia. Bola som však vďačná aj úradom, pretože vďaka nim sme smútili za koncertmi a nie za životmi. Potešila ma láska a jednota, ktorú som videla na fanúšikoch, ktorí sa spojili. Rozhodla som sa, že všetka moja energia musí ísť na to, aby som pomohla ochrániť takmer pol milióna ľudí, ktorých som navštívila v Londýne. Môj tím a ja sme každý deň pracovali ruka v ruke so zamestnancami štadióna a britskými úradmi pri dosahovaní tohto cieľa a chcem im poďakovať za všetko, čo pre nás urobili."

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)