Ďalší ročník klubového festivalu NouveauNu prinesie okrem príjemnej atmosféry aj zaujímavých hudobných interpretov z rôznych krajín sveta. 13. decembra v Bratislave a deň na to v Prešove vystúpia Masha Qrella, Le Corps Mince De Francoise, Kubo Ursiny & Provisorium a Drums Of Death.

Všestranná hudobníčka a producentka Masha Qrella v minulosti figurovala vo viacerých kapelách, no na sólovú dráhu sa vydala až v roku 2002. Tvorba tejto berlínskej hudobníčky je založená na prelínaní akustických a elektronických motívov, doplnených o jej podmanivý spev. Výsledkom je zmes indie-popu, folku a avantgardy s elektronickou príchuťou.

Masha Qrella - Destination Vertical

Lahôdkou budú aj slečny zo skupiny LCMDF či škótsky hudobník a producent Colin Bailey, známy pod pseudonymom Drums of Death. Na pódiu vystupuje ako elegantný smrťák, ktorý so sebou prináša pestrú elektorinckú hudbu až z Londýna.

LCMDF - Cool and Bored

Domácu scénu na festivale NouveauNu zastúpi jazzová formácia združená okolo syna slávneho Deža Ursinyho - Jakub Ursiny & Provisorium, ktorí po takmer dvadsiatich rokoch opäť prinášajú slávne Dežove piesne na koncertné pódiá.

Jakub Ursiny & Provisorium - Príbeh

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Miro Lánik z OZ Vresk Factory.