Prvým potvrdeným headlinerom deviateho ročníka rakúskeho festivalu Nova Rock, ktorý sa uskutoční 14. - 16. júna 2012 pri Nickelsdorfe, je nemecká industrial-metalová skupina Rammstein. V piatok o tom informovali webstránky rammstein.de a novarock.at.

Rammstein sa na Nova Rocku predstavia počas úvodného dňa - v piatok 14. júna 2013. Kapela na tomto najväčšom rakúskom festivale vystúpila už v roku 2010. Vlani v novembri zase na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu štartovala európske turné.

V roku 2013 sa Rammstein predstavia po celej Európe. Okrem Rakúska zavítajú aj do Holandska, Poľska, Ruska, Švajčiarska, Veľkej Británie, Nemecka, Belgicka, Bulharska a Rumunska. Permanentky na Nova Rock, ktorý sa koná len 40 kilometrov od Bratislavy, sa predávajú v sieti Eventim. Denná kapacita festivalu by mala znovu byť 55-tisíc ľudí.

Na Nova Rocku sa tento rok v júni v pozícii headlinerov predstavili formácie Linkin Park, Die Toten Hosen a Metallica, pre ktorú to bolo už tretie vystúpenie na tomto podujatí (reportáž). Trojdňový festival však poznačilo nepriaznivé počasie, pre ktoré museli organizátori zrušiť koncerty Within Temptation a Marilyna Mansona.

Zdroj: SITA
Foto: Rammstein.de

Súvisiaci interpreti: Rammstein