Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej rockovej kapely Genesis sa môžu tešiť na novú knihu. Jej autorom je niekdajší koncertný manažér skupiny Richard Macphail, ktorému pomohol Chris Charlesworth. Richard Macphail: My Book Of Genesis by sa mala dostať na trh v novembri, no jej presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Richard Macphail bude v knihe My Book Of Genesis spomínať na zážitky spojené so skupinou. O predhovor sa postaral jej niekdajší spevák Peter Gabriel. Na publikácii, ktorá bude obsahovať 30 fotografií, sa podieľali aj ďalší členovia formácie.

Kapela Genesis vznikla v roku 1967. Vo formácii pôsobili napríklad aj Tony Banks, Anthony Phillips, Mike Rutherford, Phil Collins či Steve Hackett. Genesis vydali debutový album From Genesis to Revelation v roku 1969. S nahrávkami Duke (1980), Abacab (1981), Genesis (1983), Invisible Touch (1986), We Can't Dance (1991) a živákom The Way We Walk, Vol II: The Longs (1993) dobyli britský albumový rebríček.

Medzi ich úspešné single patria skladby ako Follow You Follow Me, Turn It on Again, Abacab, Mama, No Son of Mine alebo I Can't Dance. Formáciu v roku 2010 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA
Foto: AP

Súvisiaci interpreti: Genesis