Médiami v Českej republike i na Slovensku v utorok preletela správa, že Karel Gott je opäť hospitalizovaný a dokonca ho musia držať v karanténe. Napokon však jeho stav zrejme nebol až taký vážny, keďže už včera ho lekári prepustili do domácej liečby.

Legendárny 79-ročný spevák bol hospitalizovaný pre respiračné ochorenie, ktoré sa uňho rozvinulo v polovici minulého týždňa. "Pána Gotta už prepustili z nemocnice domov. V nasledujúcich dňoch bude odpočívať a potom sa pozvoľna vráti k pracovným povinnostiam," potvrdila pre český portál iDnes.cz hovorkyňa interpreta Aneta Stolzová.

Karel Gott podstúpil minulý týždeň vo štvrtok vo Všeobecnej fakultnej nemocnici na Karlovom námestí vyšetrenie, po ktorom lekári rozhodli o jeho hospitalizácii. Ako diagnózu určili zápal dýchacích ciest, ktorý ohrozuje priedušky a pľúca. Vzhľadom na jeho oslabenú imunitu bol v karanténe, pričom za ním mohli chodiť len vybraní členovia personálu a manželka Ivana. Spevákov manažment zrušil na najbližšie dni jeho pracovný program. Nemohol sa zúčastniť ani na oslave 90. narodenín speváčky Yvetty Simonovej, ktorej poslal kyticu a list.

V novembri 2015 diagnostikovali lekári Karlovi Gottovi zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín, takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Gott začal neodkladne cielenú onkologickú liečbu a tiež zrušil všetky svoje naplánované koncerty. Po šiestej chemoterapii následné vyšetrenie ukázalo, že jeho nádorové ochorenie úplne vymizlo. Odvtedy absolvoval viacero koncertov na rôznych podujatiach v Česku i na Slovensku a tento rok vydal nový album Ta pravá.

Zdroj: SITA (idnes.cz, archív), Hudba.sk edit
Foto: Martin Kubica / Supraphon

Súvisiaci interpreti: Karel Gott