Americký režisér ruského pôvodu Dmitry Trakovsky oslovil slovenského hudobníka Davida Kollara, aby zložil hudbu k jeho pripravovanému dokumentárnemu filmu. Snímku, ktorej názov nie je zatiaľ známy, nakrúcal Trakovsky niekoľko mesiacov na Aljaške.

"Som naozaj veľmi rád a poctený. S Dmitrym sme sa stretli osobne pred dvoma rokmi na jeho turné s filmom Meeting Andrei Tarkovsky. Už si ani nepamätám, ako sme na seba natrafili. Dmitry ma pozval odohrať pár sólo koncertov k predfilmu s básňami Tarkovského otca. Strávili sme spolu desať dní na cestách. Naposledy sa mi ozval asi pred mesiacom, aby som mu poslal nové nahrávky a ponúkol mi spoluprácu," povedal Kollar, ktorý momentálne pracuje aj na hudbe k filmu Comeback režiséra Mira Rema.

David Kollar je známy ako gitarista a líder svojho medzinárodného projektu, v ktorom hrá s dvoma hudobníkmi z Maďarska - basgitaristom Gergom Baranyim a bubeníkom Gergom Borlaiom. Kollar sa okrem toho venuje aj tvorbe filmovej hudby. Od roku 2009 zložil hudbu k dvanástim krátkometrážnym a dlhometrážnym filmom, z ktorých dva budú mať premiéru na budúci rok. Taktiež je autorom hudby k dvom divadelným predstaveniam srbského režiséra Srdjana Sekického.

Zdroj: SITA
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: David Kollar