Americká thrashmetalová kapela Slayer oznámila, že plánuje svoje posledné turné, po ktorom po vyše 35 rokoch na hudobnej scéne skončí. Urobila tak prostredníctvom krátkeho videa, ktoré zverejnila na svojej webstránke www.slayer.net či na Facebooku.

Na sociálnej sieti Slayer  zverejnili aj príspevok, v ktorom v tejto súvislosti poskytli bližšie informácie. "Po tom, ako sme urobili jednu z najbrutálnejších, dychberúco agresívnych a pekelne divokých hudieb, aké kedy vznikli, odohrali takmer tritisíc koncertov vo všetkých kútoch sveta, získali nespočetné množstvo ocenení, skrášlili stovky magazínových tituliek, zažili zničujúcu stratu nášho spoluzakladajúceho brata, a dokonca sa objavili v Tonight Show, sa éra Slayeru, jednej z najúžasnejších thrash/metal/punkových kapiel všetkých čias, končí," napísali členovia formácie v príspevku a poďakovali sa fanúšikom za podporu a úžasné zážitky.

Turné odštartuje 10. mája v Severnej Amerike, kde bude kapela koncertovať do 20. júna. Spolu s kalifornskou formáciou sa počas severoamerickej časti koncertnej šnúry na pódiu predstavia aj zoskupenia Lamb of God, Anthrax, Behemoth a Testament. Termíny ostatných častí turné zatiaľ nie sú známe. Návrat na Slovensko je po ich bratislavskom koncerte v auguste 2016 vysoko nepravdepodobný.

Metalový sviatok: Slayer dal Bratislave brutálny náklad energie, zrejme naposledy



Kapela Slayer vznikla v roku 1981 a patrí medzi takzvanú veľkú thrashmetalovú štvorku, ktorú okrem nej tvoria formácie Metallica, Megadeth a Anthrax. Debutovali v roku 1983 albumom Show No Mercy, po ktorom nasledovali Hell Awaits (1985), Reign In Blood (1986), South Of Heaven (1988), Seasons In The Abyss (1990), Divine Intervention (1994), Undisputed Attitude (1996), Diabolus In Musica (1998), God Hates Us All (2001), Christ Illusion (2006) a World Painted Blood (2009).

Ich posledným štúdiovým albumom jej nahrávka Repentless z roku 2015, ktorá bola ich prvou vydanou nahrávkou od úmrtia gitaristu Jeffa Hannemana v roku 2013. V súčasnosti zostavu tvoria Tom Araya (spev, basgitara), Kerry King (gitara), Paul Bostaph (bicie) a Gary Holt (gitara). Na konte majú dve ceny Grammy.


Zdroj: SITA (Facebook.com/slayer)
Foto: Tim Tronckoe

Súvisiaci interpreti: Slayer