Americká nu metalová skupina Slipknot tento rok oslavuje úspech svojho najnovšieho albumu veľkým turné po Európe. S priaznivcami tvrdej muziky zároveň oslávi aj 25. výročie svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Kultová maskovaná formácia ponúkne v Bratislave dychberúcu šou, na ktorú sa bude ešte dlho spomínať.

Slipknot odohrá svoj premiérový koncert na Slovensku takmer rok po vydaní svojho šiesteho štúdiového albumu We Are Not Your Kind, ktorý vyšiel 9. augusta 2019. Už pred jeho vydaním bolo jasné, že pôjde o jednu z top udalostí roka na metalovej scéne, no album predčil všetky očakávania. Priazeň fanúšikov ho vyniesla na vrchol dvoch najsledovanejších svetových albumových rebríčkov - amerického Billboard 200 aj britského UK Chartu. Okrem toho sa dostal na prvé miesto aj v Austrálii, Kanade, Belgicku, Írsku, Španielsku či Portugalsku a nechýbal ani v top 5 rebríčkov v Nemecku, Francúzsku, Švédsku, na Novom Zélande a v ďalších krajinách, predovšetkým na Starom kontinente.

Práve Európa je preto miestom, kde kapela strávi veľkú časť tohto roka koncertovaním. Prvý koncert odohrala už 14. januára v írskom Dubline a zábery z koncertu napovedajú, že tak ako je u nej zvykom, pôjde o prepracovaný, nielen hudobný náklad. Unikátna pódiová scéna umocní zážitok z kvalitnej tvrdej muziky a chýbať samozrejme nebudú ani povestné masky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou vystúpení amerických megahviezd. Koncert v Bratislave, ktorý bude 29. júla hostiť Zimný štadión Ondreja Nepelu, sa uskutoční len deň pred vystúpením Slipknot na slávnom nemeckom festivale Wacken Open Air, samozrejme v pozícii hlavného headlinera.


"Je to skvelý pocit ísť opäť na také rozsiahle turné po Európe a Británii. Bez ohľadu na to, koľkokrát sem prídeme, vždy cítime, že to nie je dosť, a ani nehráme vo všetkých mestách, v ktorých chceme. No jedna vec je istá: publikum je vždy jedným z najlepších na svete," povedal ešte pred začiatkom šnúry frontman skupiny Slipknot Corey Taylor.

Nový album má nielen komerčný úspech, ale patrí aj medzi najlepšie hodnotené albumy roka 2019. Nadšené recenzie platne We Are Not Your Kind sa objavili naprieč širokým mediálnym spektrom, oceňujúc inovatívnosť a kreatívnu víziu kapely z Iowy. "Číra ambícia We Are Not Your Kind je skrátka taká ohromujúca ako ich kľúčová nahrávka Iowa - dynamika môže byť dokonca ešte lepšia," napísal o albume britský The Independent. Prestížny rockovo-metalový magazín Kerrang! zase vyzdvihol, že "20 rokov od svojho debutu je Slipknot bezočivý, nebojácny a radostný ako nikdy predtým". Stopercentné hodnotenie nahrávka dostala aj od ďalších známych hudobných médií NME a Consequence of Sound.

Z albumu vyšli single Unsainted, Solway Firth, Birth of the Cruel a Nero Forte. Kapela ich predstavila spolu s videoklipmi, ktoré režíroval bubeník Slipknot Michael Shawn Crahan. Všetky štyri sa dostali do trendov na Youtube, a to nielen v hudobnej kategórii, pričom klip Unsainted bol celosvetovým trendom č. 1 celých 24 hodín. Dnes má viac ako 64 miliónov prehratí, čo je v tomto žánri pri novinkách vysoko nadpriemerné číslo.


Jeden z najlepších albumov kapely, ktorá patrí medzi absolútnu špičku súčasnej rockovej a metalovej scény, zažije slovenské publikum naživo už o pol roka, 29. júla na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Fanúšikovia i zvedavci sa však môžu okrem noviniek tešiť aj na hity, ktoré v hudobnom svete počas 25-ročného pôsobenia kapely Slipknot zarezonovali najviac.

Lístky na koncert budú v predaji od piatka 24. januára od 10:00. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnom webe www.vivien.sk.

Navnaďte sa na koncert ďalšími klipmi a live videami:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Tom Satchwell

Súvisiaci interpreti: Slipknot