Svetoznáma zvučka seriálu Priatelia sa pod rukami aranžéra Matúša Uhliarika dostala do nových zvukových dimenzií. Šesťčlenné vokálne zoskupenie WAF Band k nej pripravilo i veselý videoklip.

"Po piesni I'll Be There for You sme siahli aj preto, že sme medzi sebou úzko životne prepojení, podobne ako herci v seriáli. Humorné i vážnejšie situácie, ktoré sme spolu prežili a ktoré zažívame i na každom spoločnom nácviku, nám pomohli vcítiť sa do textu piesne."

Varovanie rodičov o útrapách sveta dospelých, nechuť vstávať na budík, večná podpora kamarátov, ktorí pri nás stoja v každej situácii. "Aranžmánov tejto piesne, i tých pre a capella zoskupenia, je už na svete viacero. Určite na mňa v priebehu tvorby vplývala i jazzová hudba, ktorej sa už viac rokov venujem," vysvetľuje Uhliarik. "Chcel som docieliť, aby aranžmán kopíroval bežný život. Každý máme svoj mikrosvet, no hlasy nám výborne znejú aj v spoločnom súzvuku, ktorí máme vo WAFe najradšej."

WAF Band vznikol pred 4 rokmi počas pandemického obdobia, kedy mali jeho členovia viac voľného času. Chuť spievať a neupadnúť na duchu vyústila do viacerých projektov, kde zoskupenie spolupracovalo s hudobníkmi, ako Miriam Kaiser, Ali Brezovský či František Báleš. Raz za pár mesiacov sa WAFáci snažia priniesť i vlastný cover známej piesne. Naposledy to bola pieseň Dvaja zo známeho slovenského muzikálu Neberte nám princeznú.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Kristína Gotthardt.

 

"I'll Be There for You" je pieseň amerického poprockového dua Rembrandts. Pieseň napísali David Crane, Marta Kauffman, Michael Skloff a Allee Willis ako hlavnú tému sitcomu Priatelia na stanici NBC, ktorý sa vysielal v rokoch 1994 až 2004. 5] Americká rocková skupina R.E.M. bola pôvodne požiadaná, aby umožnila použitie svojej piesne "Shiny Happy People" pre tému Priateľov, ale odmietla túto možnosť. Následne bola napísaná pieseň "I'll Be There for You" a spoločnosť Warner Bros. Television vybrala jedinú dostupnú skupinu na Warner Bros. Records, aby ju nahrala: The Rembrandts. V roku 1995, po tom, čo rozhlasová stanica v Nashville priniesla pieseň do hlavného prúdu popularity, členovia Rembrandts Danny Wilde a Phil Sōlem rozšírili námet piesne o dve nové slohy a túto verziu zaradili na svoj tretí štúdiový album L.P. (1995).