V súťaži Hlas Česko Slovenska po prvých dvoch finálových kolách ostalo 20 súťažiacich. V nedeľu večer sa opäť predstavili zverenci Rytmusa a Pepu Vojteka, pričom niektorí sa postavili pred veľkú výzvu - duetá s koučami, moderátorkou či známym hudobným hosťom. Tretí finálový priamy prenos ponúkol štyri takéto duetá.

Prvé takéto vystúpenie patrilo Rytmusovi a Nikolete Spalasovej. Spoločnými silami odspievali hit Empire State of Mind rapera Jay-Z a Alicie Keys. Po tomto zaujímavom spojení nasledovali samostatné vystúpenia Daniela Mórzeka a Juraja Zaujeca. Obaja speváci sa dokonca sami sprevádzali na gitare, čo veľmi pozitívne ohodnotila najmä Dara Rolins. Zatiaľ, čo pri Mrózekovi sa Michalovi Davidovi zdalo, že ho gitara zväzovala, pri Zaujecovi ju naopak ocenil.

Juraj Zaujec - La Camisa Negra (Hlas Česko Slovenska 2012)

Veľký obdiv si u koučov vyspievala Markéta Poulíčková so skladbou Golden Eye, ktorú v origináli spieva Tina Turner (mimochodom, jej autormi sú Bono a The Edge z U2). "Excelentný výkon. Je na tebe vidno, že si skvelá speváčka, to ako si to predala," zhodnotil jej vystúpenie Rytmus. Rovnako pochvalne sa vyjadrili ostatní koučovia. "Ty ma od začiatku bavíš. Dokonale zaspievané," povedal Michal David.

V pozitívnom zmysle zaujala koučov aj Nikoleta Spalasová piesňou You Oughta Know od Alanis Morissette. "Nádhera. Energia, komunikácia s publikom, profesionálny výkon," zhodnotil ju Michal David. "Som na to hrdý, že spolupracujem s takýmito ľuďmi, takže super," pochválil svoju zverenkyňu Rytmus.

Markéta Poulíčková - Golden Eye (Hlas Česko Slovenska 2012)

Druhým duetom večera bola skladba Jiřího Schelingera – Jahody mražený, ktorú si zaspieval Pepa Vojtek so svojím zverencom Danielom Mrózekom. Ďalšie dve nesúťažné duetá si zaspieval Juraj Zaujec s moderátorkou večera Tinou (Sting - Shape Of My Heart) a Jakub Pohle s Leonou Machálkovou (Aerosmith - Cryin').

Pohle ponúkol aj samostatné vystúpenie, no interpretácia hitu kapely Tublatanka Skúsime to cez vesmír mu nevyšla. Jeho výkon koučov príliš nenadchol, miestami totiž jeho spev vyznel tak, akoby sa príliš tlačil do čo najrockovejšieho spevu. "Na začiatku ti vypadol text, to si moc nevychytal, ten koniec nebol na sto percent," ohodnotil ho Rytmus. "Pre mňa si dnes nejaký bez energie," vyjadril sa k výkonu Michal David a Dara Rolins dala Pohlemu taktiež "menšie mínus".

Ani Adam Koubek neodchádzal z pódia s práve najlepším hodnotením koučov. Davidovi chýbala vo vystúpení radosť zo skladby, hit rokov osemdesiatych - Never Gonna Give You Up od Ricka Astleyho - mu príliš nesadol. Dara mu odporučila do budúcnosti lepší výber, s týmto názorom sa stotožnil i jeho kouč Rytmus.

Adam Koubek - Never Gonna Give You Up (Hlas Česko Slovenska 2012)

Záver večera patril sólovým vystúpeniam speváčok. Zverenkyňa Pepu Vojteka Kristína Zakuciová, si vybrala pieseň Nobody’s Wife od Anouk. "Omnoho lepšie ako minule. Toto si ty. Rocker telom i hlasom, bavila si sa ty, bavili sa ľudia a tak to má vyzerať," pochválila speváčku Dara.

Slzy tvý mámy od českej kapely Olympic odspievala Anna Veselovská, ktorá opäť nadchla publikum, no už o niečo menej koučov. Ako prvý sa hodnotenia ujal Vojtek, ktorému nesadla Aničkina čeština. Davidovi zase chýbala gitara, ktorá k nej za tých pár kôl už neodmysliteľne patrí. "Priznám sa, že som bola sklamaná. Bavil ma koniec, kedy sa to zastavilo, a počula som tvoj anjelský hlas," vyjadrila sa Dara.

Anna Veselovská - Slzy tvý mámy (Hlas Česko Slovenska 2012)

V pondelkovom vyraďovaní sa oba tímy opäť zúžia o jedného súťažiaceho. Nakoľko je počet spevákov v tímoch čoraz menší, musí sa to zohľadniť aj pri pravidlách vyraďovania. Stále platí, že automaticky postúpia dvaja speváci z každého tímu na základe diváckych hlasov. Kouč tentoraz pošle do ďalšieho kola len jedného zo svojich zverencov. Zvyšní dvaja speváci z každého tímu budú musieť dnes večer zabojovať o zotrvanie v súťaži. 

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.markiza.sk