Americké speváčky Jennifer Hudson a Taylor Swift, ako aj anglický herec Ian McKellen (predstaviteľ Gandalfa) a herec a moderátor James Corden si zahrajú v pripravovanej filmovej adaptácii legendárneho muzikálu Mačky. Režírovať ho bude Tom Hooper, ktorý má na konte oscarový filmový muzikál Bedári (2012).

Projekt pripravuje produkčná spoločnosť Working Title a filmové štúdio Universal. O spracovanie muzikálu z pera Andrewa Lloyda Webbera sa postaral Lee Hall. Nakrúcanie by sa malo začať ešte tento rok vo Veľkej Británii. 

Muzikál Cats zložil spomínaný britský skladateľ Andrew Lloyd Webber na motívy básní T.S. Eliota z roku 1939. Príbeh sa odohráva na každoročnom stretnutí mačiek z Jellica, keď usporadúvajú tajný mačací bál. Počas neho najstarší kocúr (Ian McKellen) mačkám vždy prezradí, ktorá z nich dostane možnosť nového života.

Podľa zdrojov magazínu The Hollywood Reporter by mala Jennifer Hudson stvárniť odvrhnutú mačku Grizabellu, ktorá spieva známu skladbu Memory, a Taylor Swift zase koketnú Bombalurinu.

Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com)
Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Jennifer Hudson, Taylor Swift