Dosiaľ nezverejnené dueto britského rockového speváka Micka Jaggera a americkej popovej speváčky Carly Simon sa našlo po vyše 45 rokoch od jeho nahrania. Oznámila to v stredu agentúra AP.

Pieseň podľa dostupných informácií vznikla v roku 1972 a iba nedávno bola objavená na kazete, ktorú vlastní zberateľ nahrávok Jaggerovej skupiny The Rolling Stones - londýnsky podnikateľ Matt Lee. Skladba, ktorej názov sa na fanúšikovských webových stránkach uvádza ako Fragile, je pomalou milostnou baladou, ktorú dvojica naspievala spoločne sediac pri klavíri.

Carly Simon sa v novembri 2016 rozhovorila o tomto stratenom duete v rozhovore pre hudobný magazín Rolling Stone, pričom uviedla, že nahrávka je stratená už niekoľko desiatok rokov. "Za klavírom sme strávili zhruba hodinu," priblížila v rozhovore speváčka, ktorá zároveň zaspievala spamäti i jeden verš piesne: "Funny, funny, funny, funny, funny. How love can make you cry." To sa zhoduje s Leeho nahrávkou - okrem slova "cry", namiesto ktorého vo zverejnenom úryvku znie slovo "change".

Hlavným interpretom piesne je Mick Jagger, zatiaľ čo Simon pridala harmónie. Nebola to pritom ich jediná spolupráca - Jagger v roku 1972 naspieval aj sprievodné vokály do speváčkinho hitu You're So Vain.


Matt Lee odmietol prezradiť, odkiaľ pochádza predmetná nahrávka. Momentálne ani nie je známe, či skladba oficiálne vyjde, resp. či bude zverejnená v plnej dĺžke a na akej platforme.

Duet sa našiel len dva roky po tom, ako bola objavená predtým neznáma skladba od The Rolling Stones s názvom No One Loves You More Than Me. Podľa AP sa predpokladá, že skupina ju nahrala v roku 1964 a záznam bol údajne predaný na dražbe. The Rolling Stones v júli ukončili európske turné No Filter a oznámili, že pripravujú nový štúdiový album.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: AP Photo/TT, Anders Wiklund / AP Photo/Jim Cooper

Súvisiaci interpreti: Carly Simon, Mick Jagger