"Nezaslúžim si titul otca," sype si popol na hlavu americký raper. Svojim trom dcéram Hailie, Alaine and Stevie sa v novej skladbe ospravedlňuje za to, že si nechal ich detstvo utiecť kvôli závislosti na drogách a práci, ktorá bola preňho dôležitejšia ako rodina.

Pieseň s názvom Somebody Save Me pochádza z aktuálneho raperovho albumu The Death Of Slim Shady. Je prekvapivým duetom s country hviezdou Jelly Rollom, ktorého skladba Save Me z roku 2023 znova ožíva vďaka tejto spolupráci.  

Text piesne je napísaný z perspektívy človeka, ktorý sa vyčítavo prihovára svojmu mladšiemu ja. Po zhliadnutí emotívnych domácich videí svojich troch detí spoza sklenenej steny sleduje, ako ho rodina s plačom ukladá na miesto posledného odpočinku. "Ak potrebujete pomoc, nie ste sami," uvádza sa na konci videa, ktoré upozorňuje na dôležitosť duševného zdravia.

Eminem je pre Jellyho Rolla hrdinom z detstva. V emotívnom príspevku na sociálnej sieti spevák popísal svoje nadšenie zo spolupráce.

"Nemôžem uveriť, že som na Eminemovom albume. Stotožnil som sa s každým slovom, ktoré Eminem napísal. Rozumiem mu a mám pocit, že on rozumel mne, čo bolo zriedkavé, pretože som väčšinu svojho života strávil nepochopený. Tak si viete predstaviť, ako som sa cítil, keď som dostal telefonát, že Eminem použije moju pieseň Save Me na svojom novom albume. A to, že pieseň použil na ukázanie toho, čo sa mohlo stať, ak by svojim démonom dovolil vyhrať, ma priviedlo k slzám."

The Death of Slim Shady obsahuje celkovo 19 skladieb vrátane predtým vydaných dvoch singlov Houdini a Tobey, pričom v druhom hosťujú Big Sean a BabyTron. Album vyšiel štyri roky po nahrávke Music to Be Murdered By z roku 2020.

Pripomeňte si aj pieseň Mockingbird z roku 2004, ktorú Eminem venoval svojej najstaršej dcére Hailie, keď bola ešte dieťa.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)