Britský underground bol vždy pozoruhodným miestom plným jedinečných hudobných talentov. Jeden z nich sme vám začiatkom leta predstavili v našej rubrike Mimo radar. Gia Ford, vlastným menom Molly McCormick, debutovala v roku 2019 singlom Turbo Dreams. Odvtedy skúma svoj zvuk, ktorý má najbližšie k označeniu dream pop.

Dvadsaťsedemročná speváčka má na svojom konte dve EP nahrávky a pripravuje sa na vydanie debutového albumu Transparent Things, ktorý vyjde 13. septembra. Nahrávka prinesie zvukovú paletu poskladanú z indie popu, folku a jej milovanej americany, ktorá pripomína Fleetwood Mac a Joni Mitchell. "Nové veci sú inšpiráciou z môjho detstva, ako Fleetwood Mac, Nick Cave, dokonca aj Dusty Springfield. To boli vždy moje obľúbené veci," hovorí o  návrate k starým hudobným láskam.

Po trojici singlov Loveshot, Poolside a Falling In Love Again prichádza Gia Ford s novinkou Try Changing, ktorá hovorí o generačnej priepasti. "Try Changing je pieseň o túžbe, aby boli tvoji rodičia šťastní. Môžu vás naučiť, ako milovať svet a mať dobrý život, ale potom idú proti svojim vlastným kázaniam. V širšom meradle je pieseň o tom, ako sa vo svojom živote podelíte o múdrosť so staršími ľuďmi a ako sa pokúšame navzájom uzemniť za pochodu bez ohľadu na generáciu," vysvetľuje speváčka.

Mimo radar: Fiktívna postava Gia Ford sa zrodila v útrobách londýnskeho undergroundu

Text: Hudba.sk (zdroj: Clashmusic.com)