Na minuloročnom rozlúčkovom turné Marie Rottrovej vystúpil spevák Petr Spálený ako hosť s troma pesničkami. Už budúci mesiac však plánuje samostatné slovenské turné, v rámci ktorého sa predstaví v Bratislave, Malackách a Trenčíne.

K hudbe ho inšpirovala matka, ktorá hrala na klavíri. Hoci sa preslávil ako spevák, sám sa označuje aj za gitaristu, flautistu, hudobného skladateľa a dokonca bubeníka. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Plakalo bejby, Dáma při těle, Trápím se, trápím, Kdybych byl kovářem, Josefina či Hráč.

Svoju kariéru začínal v 60-tych rokoch v skupine Crossfire, ktorá interpretovala prevažne skladby Elvisa Presleyho. Počas povinnej vojenskej služby bubnoval a hral na gitaru, a po jej absolvovaní nastúpil na pozíciu speváka v kapele The Hippopotamuses. Neskôr dostal angažmán v divadle Apollo a v roku 1987 v Divadle Miroslava Šimka a Jiřího Grossmana.

Petr Spálený - Plakalo Baby

V súčasnosti sa Petr Spálený aj napriek zdravotným problémom cíti skvele a pripravuje sa na svoje slovenské turné. To sa uskutoční v bratislavskom Ateliéri Babylon (28.10.), Športovej hale Malacky (29.10.) a v Armádnom dome v Trenčíne (30.10.).

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Anna Olvecká z agentúry VI - AN.

Súvisiaci interpreti: Petr Spálený