Bývalý frontman skupiny Iron Maiden zomrel vo veku 66 rokov. V legendárnej formácii pôsobil v rokoch 1978 až 1981. Spieval na jej prelomovom debutovom albume Iron Maiden aj pokračovateľovi s názvom Murders. Správu o jeho úmrtí potvrdilo vydavateľstvo Conquest Music.

"V mene jeho rodiny Conquest Music s ľútosťou potvrdzuje smrť Paula Andrewsa, profesionálne známeho ako Paul Di'Anno. Paul zomrel vo svojom dome v Salisbury vo veku 66 rokov," uvádza sa vo vyhlásení vydavateľstva. "Odkedy odišiel z Iron Maiden, mal Paul Di'Anno za sebou dlhú a bohatú kariéru s Battlezone a Killers, ako aj množstvo sólových nahrávok a hosťovaní," pokračovalo vyhlásenie.

"Napriek tomu, že ho v posledných rokoch trápili vážne zdravotné problémy, ktoré ho obmedzovali na vystupovanie na invalidnom vozíku, Paul naďalej zabával svojich fanúšikov po celom svete a od roku 2023 absolvoval viac ako sto vystúpení. Jeho prvý retrospektívny album v kariére, The Book of the Beast, vyšiel v septembri 2024 a obsahuje to najlepšie z jeho nahrávok od odchodu z Iron Maiden. V Conquest Music sme hrdí na to, že máme Paula Di'Anna v našej umeleckej rodine a žiadame jeho légii fanúšikov, aby zdvihli pohár na jeho pamiatku."

Poctu svojmu bývalému frontmanovi venovali aj členovia Iron Maiden: "Všetci sme hlboko zarmútení zo správy o smrti Paula Di'Anna. Paulov prínos pre Iron Maiden bol obrovský a pomohol nám nasmerovať nás na cestu, ktorou sme kráčali ako kapela takmer päť desaťročí. Jeho priekopnícku prítomnosť ako frontmana a vokalistu na pódiu aj na našich prvých dvoch albumoch si budeme veľmi radi pamätať nielen my, ale aj fanúšikovia po celom svete."

Samostatný odkaz venoval Paulovi aj basgitarista a spoluzakladateľ Iron Maiden Steve Harris: "Je tak smutné, že je preč. Bol som s ním v kontakte len nedávno, keď sme si písali o West Hame a jeho vzostupoch a pádoch. Aspoňže ešte donedávna spieval, bolo to niečo, čo ho držalo v chode. Bude nám všetkým chýbať. Odpočívaj v pokoji, kamarát."

Text: Hudba.sk (zdroj: Loundersound.com)