Kontroverzný český spevák Daniel Landa v piatok večer na Slovensku vo veľkom štýle odpálil svoj návrat na koncertné pódiá. 46-ročný interpret totiž koncertom vo vypredanej bratislavskej Slovnaft aréne odštartoval turné Žito tour 2014. Okrem kapely mu na unikátnom pódiu robil spoločnosť aj hosť Václav "Noid" Bárta.

Prvý koncert očakávaného turné bol zároveň Landovým jediným vystúpením na Slovensku. Pre vypredané hľadisko si prichystal mix najväčších hitov, no ponúkol aj novinky Šmouha a Uruz. Práve tou sa s fanúšikmi po viac ako dvoch hodinách rozlúčil podaním rúk fanúšikom v prvých radoch okolo celej haly.

Niekoľkotisícové publikum bolo počas piatkového večera svedkom originálnej šou, ktorej dejisko - veľké pódium v tvare runy Gibu (Dar) - bolo netradične umiestnené v strede zimného štadióna. Spevákovi priaznivci si okrem známych skladieb a množstva pozitívnej energie mohli užiť aj výpravné svetelné a pyrotechnické efekty.

"Je to veľké, je to super, je to bombastické. Ja som trochu megaloman a veľmi ma to baví. Tak sme si to všetci, ktorí sme na tom pracovali, priali. Chcem ľuďom odovzdať ako dar veľkú dávku energie," povedal o koncerte tvorca známeho muzikálu Krysař.
Už v nedeľu (23.11.) sa Landa predstaví v Ostrave. Neskôr vystúpi v Pardubiciach (25.11.), Brne (27.11.) a napokon 29. novembra v Prahe.

Pozrite si fotografie z megakoncertu

Daniel Landa v Bratislave, 21.11.2014 Zdroj: Juraj Šebok

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: Juraj Šebok

Súvisiaci interpreti: Daniel Landa