Britský muzikant Pete Doherty začal pracovať na novom albume indie-rockovej kapely Babyshambles. Basgitarista Drew McConnell o tom informoval magazín New Musical Express (NME). Pomáha mu s ním producent Stephen Street, ktorý produkoval aj zatiaľ posledný album skupiny Shotters Nation (2007).

Podľa McConnella nahrávka najprv vznikala ako Dohertyho druhý sólový album, no napokon z nej bude tretia štúdiovka Babyshambles. Okrem Dohertyho a McConnella na novinke pracuje aj tretí člen kapely - gitarista Mick Whitnall, ďalej klávesák Stephen Large, skladateľ John Robinson a tiež bubeník Jamie Morrison z formácií Stereophonics a Noisettes. Ten je náhradou za Adama Ficeka, ktorý kapelu opustil v roku 2010. Práce na novej štúdiovke odštartovali v Assault And Battery studio v Londýne, no pracujú aj v Paríži, kde sa Doherty v súčasnosti zdržiava.

Bývalý priateľ modelky Kate Moss Pete Doherty sa v médiách naposledy objavoval vlani v júli, keď ho vyhodili z liečenia v Thajsku, na ktorom bol od konca júna. Dôvodom malo byť to, že mal zlý vplyv na ostatných pacientov. Bývalý člen skupiny The Libertines sa mal v zariadení The Cabin v Chiang Mai zbaviť závislosti od drog, konkrétne heroínu a cracku, no z Thajska odletel už po necelých troch týždňoch. Pre liečebný pobyt pritom zrušil všetky naplánované letné vystúpenia. Nedočkali sa ho tak ani fanúšikovia na českom festivale Rock for People.

Tridsaťtriročný hudobník, ale i spisovateľ, herec, básnik a maliar bojuje s drogami už niekoľko rokov. Dostal sa pre ne aj do väzenia. Naposledy to bolo za držbu kokaínu v súvislosti s úmrtím filmárky Robyn Whitehead. Odpykať si tam mal pol roka, no v júli 2011 ho predčasne prepustili po necelých ôsmich týždňoch od nástupu do výkonu trestu. V minulosti ho viac ako 25-krát obvinili z držby drog.

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Babyshambles.net

Súvisiaci interpreti: Babyshambles, Pete Doherty