Prievidzská kapela The Kreins, ktorá vydala koncom minulého roka svoj druhý album Heaven, prichádza s piatym singlom a videoklipom k balade Lash Night. Pri natáčaní videa sa členovia kapely kvôli aktuálnej situácii s koronavírusom vôbec nestretli. Fanúšikom prinášajú video natočené prostredníctvom mobilov.

"Nedokázali sme sa stretnúť na natáčanie klipu ani predtým všetkým čo sa deje a tak sme si povedali, že sa natočíme sami doma, videá z mobilov si pošleme a následne zostriháme. Aby sme umocnili dojem po domácky natočeného videa použili sme vertikálny formát," hovorí líder kapely Peter Frimmel. Taktiež sa vyjadril, že klip ozvlášnil rôznymi efektami, ktoré podporili atmosféru piesne. Pieseň hovorí o poslednej noci na Zemi, o spomienkach obyčajného človeka a jeho ceste k vykúpeniu. Obsah piesne má podľa slov kapely korešpondovať s dnešným dianím vo svete.


Z minuloročného albumu Heaven, ktorý vyšiel až desať rokov od anglicky spievaného debutu, zverejnila formácia už päticu singlov. Titulnú skladbu kapela zverejnila už v roku 2014. O dva roky neskôr nasledovala príjemne melancholická pieseň Anytime In Life. Podobných kúskov nesúcich sa v pokojnom neupachtenom tempe je na nahrávke viacero, medzi najvýraznejšie patrí emotívna skladba Finding the Road, ktorá bola štvrtým singlom albumu.

Skupina sa prvýkrát výraznejšie zviditeľnila v roku 2010, keď Kreins vyhrali súťaž rádia Expres s názvom "Kapela, ktorú sme vytiahli z garáže". Zaujali piesňou Lose U, ktorú po víťazstve zahrali naživo v rannom vysielaní a predstavili sa aj na festivale na Zlatých pieskoch. Kapela vznikla v Prievidzi v roku 2006, momentálne zostavu tvoria štyria členovia - Peter Frimmel (gitara, spev), Vladislav Leškovský (bicie, produkcia), Igor Rybnikár (sólová gitara) a Peter Sihelský (basová gitara).

Pozrite si krátke video o zaujímavostiach albumu Heaven:


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Peter Firmmel z kapely The Kreins. Text správy sme upravili.

Foto: Adriana a Ivan Valko