Český pesničkár Jaromír Nohavica vypredal už štyri zo svojich piatich aprílových koncertov v Bratislave. Vypredané je jeho vystúpenie v Ateliéri Babylon (27. apríla), dve v Slovenskom národnom divadle (28. a 29. apríla) i detské predstavenie Tři čuníci v SND naplánované na 29. apríla o 16:30.

V predpredaji je už len menej ako 500 vstupeniek na jeho vystúpenie v Hant aréne, ktoré sa bude konať v pondelok 30. apríla. Lístky je možné zakúpiť v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave alebo prostredníctvom webstránky www.drhorak.sk. Okrem Bratislavy sa hudobník predvedie aj v Púchove, kde 26. apríla odštartuje miniturné po Slovensku.

Nohavica v slovenskej metropole a v Púchove odohrá svoje staršie piesne, ale i skladby z pripravovaného albumu, ktorý vyjde už toto leto. V rámci dvojhodinového koncertného programu s ním vystúpi aj hosť - vynikajúci poľský akordeonista Robert Kuśmierski. Detské predstavenie Tři čuníci bude trvať jednu hodinu.

Jaromír Nohavica je najznámejším českým pesničkárom s obrovskou fanúšikovskou základňou aj na Slovensku. Jeho tvorbu oceňuje aj odborná verejnosť. Nohavica sa ako prvý český pesničkár stal na konci minulého roka nositeľom ceny Premio Tenco, ktorú už niekoľko desaťročí udeľujú v rámci Festivalu autorských piesní v talianskom meste San Remo. Pridal sa tak k interpretom zvučných mien ako sú Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava alebo Leonard Cohen, ktorí získali toto ocenenie v minulosti.

Prehľad aprílových koncertov Jaromíra Nohavicu na Slovensku:

26. apríla o 19:00 - Púchov / volejbalová a športová hala
27. apríla o 20:00 - Bratislava / Ateliér Babylon (bývalé Divadlo West) - vypredané
28. apríla o 19:00 - Bratislava / SND - vypredané
29. apríla o 16:30 - Bratislava / SND (detské predstavenie Tři čuníci) - vypredané
29. apríla o 19:00 - Bratislava / SND - vypredané
30. apríla o 20:00 - Bratislava / Hant aréna (ŠH Pasienky)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka koncertu.

Foto: Vladimir Jurkovič

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica