Škótska speváčka Annie Lennox plánuje 4. mája uviesť na trh DVD Nostalgia: An Evening With Annie Lennox. Novinka bude zachytávať koncert z 28. januára v losangeleskom Orpheum Theatre, počas ktorého členka dua Eurythmics predviedla skladby zo svojho minuloročného albumu Nostalgia.

Speváčku počas špeciálneho podujatia sprevádzal 19-členný hudobný súbor vrátane dychovej a sláčikovej sekcie. O réžiu novinky, ktorá vyjde aj na Blu-ray nosiči, sa postarala Natalie Johns. Interpretka zverejnila informácie na sociálnej sieti Facebook.

Na albume Nostalgia (2014) predstavila speváčka vlastné interpretácie dvanástich jej obľúbených piesní z 20. storočia. Sú medzi nimi napríklad Memphis in JuneGeorgia On My MindI Put A Spell On You alebo Summertime.

"Išla som hlbšie, pretože podľa mňa je pôvod týchto piesní v blues. Blues vychádza z niečoho krásneho a zároveň bolestivého, je zmesou týchto dvoch vecí. A to je oblasť, ktorú veľmi dobre poznám," prezradila hudobníčka, ktorá vlani v rámci propagácie nahrávky zverejnila na Youtube niekoľko štúdiových videoklipov. Tie sú tak zároveň malou ochutnávkou plánovaného DVD.


Annie Lennox sa preslávila v 80. rokoch 20. storočia ako členka spomínaného dua Eurythmics, ktoré založila s Davidom Stewartom. Medzi ich najznámejšie piesne patria Love Is A Stranger, Sweet Dreams (Are Made of This) či Who's That Girl?. Svoju zatiaľ poslednú štúdiovku Peace uviedli na trh v roku 1999. Lennox v roku 1992 vydala debutový sólový album Diva, z ktorého vzišli napríklad single Why, Walking on Broken Glass či Little Bird. V roku 1995 nasledovala štúdiovka Medusa s hitmi No More I Love You's alebo A Whiter Shade Of Pale.

Neskôr ponúkla nahrávky Bare (2003), Songs Of Mass Destruction (2007), výberovku The Annie Lennox Collection (2009) a naposledy dva špeciálne albumy - vianočný A Christmas Cornucopia (2010) a spomínaný album coververzií Nostalgia (2014). Osemnásobná držiteľka BRIT Award má na konte aj štyri ceny Grammy, Zlatý glóbus a Oscara za pieseň Into The West zo soundtracku snímky Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003). Známa je tiež ako politická a sociálna aktivistka, najmä v oblasti boja proti HIV. V roku 2007 založila organizáciu SING, ktorá pomáha ženám a deťom nakazeným HIV.

Pozrite si krátky dokument o albume Nostalgia:


Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/annielennox

Súvisiaci interpreti: Annie Lennox