Americký hudobník Duff McKagan predstaví nový album Tenderness aj na turné v Európe. Basgitarista kapely Guns N' Roses má na pláne celkovo dvanásť koncertov, ktoré sa budú konať v auguste a septembri. Vystúpi napríklad aj 22. augusta vo Varšave.

Okrem toho Duff McKagan navštívi v rámci turné aj Nemecko, Taliansko, Belgicko, Holandsko, Veľkú Britániu, Írsko, Francúzsko a Švajčiarsko. Novinka Tenderness sa dostane na trh 31. mája a bude obsahovať jedenásť skladieb. Z nich najnovšie predstavil pieseň Don’t Look Behind You. Na albume spolupracovali aj Shooter Jennings, John Schreffler, Jamie Douglass a Aubrey Richmond.

Tracklist albumu Duff McKagan - Tenderness: 

1. Tenderness
2. It’s Not Too Late
3. Wasted Heart
4. Falling Down
5. Last September
6. Chip Away
7. Cold Outside
8. Feel
9. Breaking Rocks
10. Parkland
11. Don’t Look Behind You


Päťdesiatpäťročný Michael Andrew "Duff" McKagan vydal so spomínanou kapelou Guns N' Roses albumy Appetite for Destruction (1987), G N' R Lies (1988), Use Your Illusion I (1991), Use Your Illusion II (1991) a "The Spaghetti Incident?" (1993). Známy je aj z formácií Loaded, Velvet Revolver, Neurotic Outsiders či 10 Minute Warning.

Spolupracovali s ním tiež Jane's Addiction, Hollywood Vampires či Iggy Pop. Na konte má sólovku Believe in Me (1993). V apríli 2012 ho ako člena Guns N' Roses uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: facebook.com/duffmckagan

Súvisiaci interpreti: Duff McKagan