Program hlavného pódia Szigetu 2019 dnes doplnili ďalšie svetové hviezdy Macklemore, 6LACK a Michael Kiwanuka. S headlinermi ako Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Florence + The Machine, Twenty One Pilots, The 1975, The National a Martin Garrix ich môžu fanúšikovia naživo zažiť na jednom z najlepších európskych festivaloch od 7. do 13. augusta.

Macklemore, niekoľkonásobný držiteľ Grammy, vystrelil v hitparádach v roku 2012 s chytľavým letným hitom Thrift Shop, ktorý nahral spolu s producentom Ryanom Lewisom. Jeden z najúspešnejších raperov tejto dekády sa na Szigete predstavil prvýkrát pred dvoma rokmi, len pár týždňov pred vydaním svojho úspešného sólového albumu Gemini. Skladby z neho, ako aj z hity z nahrávok s Ryanom Lewisom, The Heist (2012) a This Unruly Mess I've Made (2016) predstaví na Ostrove slobody tentokrát bez svojho parťáka v sobotu 10. augusta


Anglický folk-soulový spevák a skladateľ Michael Kiwanuka sa na Szigete predstaví ako jeden z prvých umelcov už v stredu 7. augusta. Niekoľkonásobný víťaz BRIT Awards, MTV Europe Music Awards, Mercury Prize a BBC Music Awards pochádza z Londýna, kde sa narodil v rodine imigrantov z Ugandy. Ešte pred vydaním debutového albumu, ktorý mu priniesol celoeurópsky úspech, predskakoval na turné speváčke Adele. Na druhom štúdiovom albume Love & Hate s ním spolupracoval hudobník a producent Danger Mouse, ktorý je známy z dua Gnarls Barkley a spoluprác s Gorillaz, The Black Keys, Adele, U2, Red Hot Chili Peppers či Norah Jones.  


Americký raper 6LACK sa preslávil svojím neochvejne úprimným a melancholickým rapom. Svetovú pozornosť získal hitom Prblms z debutu Free 6lack, ktorý mu vyšiel v roku 2016. Druhý album vydal v septembri 2018 s názvom East Atlanta Love Letter a dosiahol s ním tretiu priečku v rebríčku Billboard 200. Na svojich albumoch spolupracoval s hviezdami ako Timbaland, Khalid, Future či J. Cole. Na Szigete bude koncertovať v piatok 9. augusta.



Aj keď najväčšia pozornosť fanúšikov sa upriamuje na lineup hlavného pódia, Sziget ponúka množstvo ďalších koncertných a umeleckých pódií. Popri hudbe si Szigeťania na festivale budú môcť pozrieť aj predstavenia popredných moderných cirkusov, špeciálne obrie pouličné divadlá, kabaret a umelecké inštalácie. V areáli budú návštevníkov čakať aj športoviská, Sziget pláž či umelecká dedinka.

Na Sziget festival 2019 sú v predaji vstupenky na rôzny počet dní, pričom jednodňové lístky na 7. augusta, kedy je hlavnou hviezdou Ed Sheeran, sú už vypredané. Stále však aj úvodný deň festivalu môžete zažiť, ak si zakúpite troj-, päť- či sedemdňové permanentky. Cena vstupeniek sa bude zvyšovať necelé tri mesiace pred festivalom - 9. mája. 

Sziget 2019 má kompletný program hlavného pódia Zdroj: PR
Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Sziget festivalu pre Slovensko Silvia Turnerová. Aktuálny program a ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe Szigetu v slovenčine www.szigetfestival.sk a na www.facebook.com/szigetSK.

Foto: Facebook.com/Macklemore

Súvisiaci interpreti: Macklemore, Michael Kiwanuka