Americká kapela Megadeth zrušila vystúpenia na rakúskom festivale Nova Rock a tiež na pražskom Aerodrome. Dôvodom je úmrtie brata basgitaristu formácie. Hudobníci odvolali aj vystúpenia vo Francúzsku či Holandsku.

"Megadeth zrušili najbližšie koncerty. Basgitarista David Ellefson spolu s rodinou totiž smúti za bratom, ktorý zomrel 19. mája v Minneapolise v dôsledku rakoviny. Kapela posiela Davidovi najhlbšie kondolencie a modlitby a prosí, aby fanúšikovia urobili to isté," uviedli na oficiálnej webstránke skupiny www.megadeth.com.

Aerodrome festival sa bude konať 17. júna v pražskej Inchebe. Na podujatí vystúpia Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, Rob Zombie a Powerman 5000. Pod názvom Aerodrome sa na rovnakom mieste, ale 8. júla, uskutoční ďalšie podujatie, na ktorom sa predvedú Metallica so šou By Request, ďalej aj Alice in Chains, Children of Bodom a Kvelertak.

Jubilejný 10. ročník Nova Rocku sa bude konať od 13. do 15. júna v areáli Pannonia Fields II pri Nickelsdorfe. Program ponúkne mená ako Black Sabbath, Iron Maiden, The Prodigy, Soundgarden, The Offspring, Sunrise Avenue, Sepultura, Crazy Town či spomínaných Limp Bizkit a Roba Zombieho.

Megadeth vznikli v roku 1983 v Los Angeles. Formáciu v súčasnosti okrem spomínaného basgitaristu tvoria aj Dave Mustaine (spev, gitara), Shawn Drover (bicie) a Chris Broderick (gitara, vokály). Kapela má na konte 14 radových štúdioviek, pričom albumy Countdown to Extinction (1992), Youthanasia (1994), Cryptic Writings (1997), United Abominations (2007), Endgame (2009) a Super Collider (2013) sa dostali do top 10 amerického rebríčka Billboard 200. S nahrávkou The Big 4 Live from Sofia, Bulgaria (2010) túto hitparádu aj dobyli. Medzi ich známe single patria skladby ako Trust, Almost Honest, Crush 'Em alebo Breadline. Na konte majú napríklad 11 nominácií na cenu Grammy.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/Megadeth

Súvisiaci interpreti: Megadeth