Bratislavská punková skupina RozpoR už tento víkend s fanúšikmi oslávi 25 rokov svojej existencie. Výročný koncert s názvom Rozporuplné štvrťstoročie sa uskutoční v sobotu 25. mája v klube Pink Whale na dunajskom pontóne. Ako hostia vystúpia popradský lyrický emo-disbeat Distax a moravská emo-crust svorka Märnø.

"Na toto výročie nepripravujeme nič špeciálne, ani nebudeme volať bývalých členov, aby si s nami odohrali nejaký song. To robievajú iné kapely. My proste len znova zahráme našu typickú nadupanú šou plnú potu, piva a rozbitých gebulí," smeje sa spevák kapely Lukáš "Fabko" Fabian.

RozpoR stihol za svoje štvrťstoročie vydať osem štúdiových nahrávok, viacero videoklipov a odohrať stovky koncertov doma nielen na Slovensku a v Čechách, ale aj v zahraničí (Rakúsko, Nemecko, Poľsko, Maďarsko, Srbsko, Bielorusko, Ukrajina, Bulharsko, Grécko,Veľká Británia, Taliansko a Izrael).

Pozornosť vyvolal solidárny koncert kapely v utečeneckom tábore vo Viedni ako aj dve turné v rómskych osadách východného Slovenska. Skupina je aj mimo týchto aktivít známa svojím sociálno-kritickým presahom a často sa vyjadruje k rôznym politickým témam. Aktuálne je silne zaangažovaná v podpore Ruskom napadnutej Ukrajiny, čoho výsledkom je okrem iného aj posledný počin RozpoRu – singel Víťazi. Vo videoklipe k tejto pesníčke hrá skupina protestný koncert pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie v Bratislave.

FB event Rozporuplné štvrťstoročie 

Zdroj: Datra, RozpoR