Britský spevák Robert Plant plánuje 8. septembra vydať album Lullaby and…The Ceaseless Roar. Štúdiovka, ktorú 65-ročný spevák nahráva s formáciou The Sensational Space Shifters, ponúkne dovedna 11 skladieb. O produkciu sa postará samotný Plant. Hudobníci už z nahrávky zverejnili prvý singel Rainbow, ktorý by mal oficiálne vyjsť počas leta.

"Som veľmi rád, že môžem pracovať s The Sensational Space Shifters. Vychádzajú zo vzrušujúcich oblastí súčasnej hudby. Už som niečo zažil a tak som sa sám seba pýtal, či mám čo povedať. Či mám v sebe, v mojom srdci, ešte nejakú pieseň. Rozumiem životu a tomu, čo som zažil. Cestou prichádzajú rôzne očakávania, sklamania, radosti, otázky a silné vzťahy. Teraz dokážem vyjadriť moje pocity cez melódiu, silu a tranz v kaleidoskope zvuku, farby a priateľstva," uviedol Plant.

S kapelou The Sensational Shape Shifters, v ktorej pôsobia Justin Adams, John Baggot, Juldeh Camara, Billy Fuller, Dave Smith a Liam "Skin" Tyson, sa Plant ukáže aj na českom festivale Colours of Ostrava. Podujatie sa bude konať od 17. do 20. júla v areáli Dolních Vítkovic.


Robert Anthony Plant sa narodil 20. augusta 1948 vo West Bromwich v Staffordshire. Preslávil sa v spomínanej legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal albumy ako Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971) či Physical Graffiti (1975). Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama. Plant počas sólovej kariéry spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým kolegom a gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom, či so speváčkou Alison Krauss. Sólový debutový album Pictures at Eleven vydal v júni 1982 a zatiaľ poslednú nahrávku Band of Joy ponúkol v roku 2010. Album Raising Sand (2007), ktorý nahral so 42-ročnou Krauss, získal v roku 2009 päť cien Grammy.

Tracklist albumu Lullaby and…The Ceaseless Roar:

01 Little Maggie
02 Rainbow
03 Pocketful of Golden
04 Embrace Another Fall
05 Turn It Up
06 A Stolen Kiss
07 Somebody There
08 Poor Howard
09 House of Love
10 Up on the Hollow Hill (Understanding Arthur)
11 Arbaden (Maggie’s Babby)

Zdroj: SITA
Foto: Miles Willis/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Robert Plant