Letné prázdniny sú tu už o pár dní, no dátum 24. jún je príznačný aj tým, že je to presne pol roka pred Vianocami. A hoci to znamená, že vzdialenejší deň od zimných sviatkov v kalendári nenájdete, najznámejšia slovenská speváčka s balkánskymi koreňmi Jadranka sa práve dnes rozhodla zverejniť veľkú novinu – svoje prvé vianočné turné.

"Po úspešnom celoslovenskom turné v roku 2023 k mojim 25 rokom na hudobnej scéne som sa rozhodla urobiť ďalšie turné, avšak tentokrát vianočné. Vybrali sme mestá, v ktorých som niekoľko rokov nespievala a rada by som sa tam vrátila," hovorí Jadranka.

"Vianoce sú sviatkami pokoja, lásky a rodiny. V tomto posolstve sa bude niesť aj moje turné Vianoce s Jadrankou. Vianoce som milovala ako dieťa, najmä, keď som mala kompletnú rodinu. Časom sa avšak moji fanúšikovia stali mojou rodinou, preto som sa rozhodla vydať na vianočné turné, aby som spríjemnila najkrajšie obdobie roku mojim fanúšikom, teda, mojej rodine,“ hovorí speváčka.

"Najkrajšie Vianoce som zažívala ako dieťa u mojich slovenských starých rodičov, teda zo strany môjho otca," zaspomínala si Jadranka. Na koncertoch s ňou vystúpia aj spevák a zabávač Števo Hruštinec, Hergottovci a doprovodná skupina Benefit.

Jadranka má na svojom konte trinásť sólových albumov, sedem výberoviek a štyri zlaté a platinové platne za predaj CD nosičov. "Posledné CD Karty neklamú som vydala v roku 2017, štrnásty album pripravujem už od čias pandémie, asi si to hviezdy priali inak, a zariadili to tak, že 24. septembra uzrie svetlo sveta moje najnovšie CD, kedy všetci dáme ruky hore a spoločne zakričíme Žiť je nádherné, presne tak, ako sa album volá. Na tento krst sa obzvlášť teším, rovnako ako aj na samotný dlho pripravovaný album," prezradila.

Koncerty Vianoce s Jadrankou 2024:

  • 22. 11. – Bratislava, Dom Kultúry Dúbravka
  • 23. 11. – Zvolen, Dom kultúry Podborová
  • 26. 11. – Levice, Kino Junior
  • 29. 11. – Martin, Kino Moskva
  • 30. 11. – Košice, Historická radnica
  • 6. 12. – Svit, Kultúrny dom
  • 14. 12. – Žilina, Dom Odborov

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Čurná. Správu sme upravili.